X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Țărnă: CNA nu a îndreptat niciun tun împotriva nimănui

23 feb. 2017,, 12:16   Societate
3049 1

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție resping acuzațiile aduse de unele ONG-uri privind tentativa autorităților de a institui un control asupra societății civile și mass-mediei, informează NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de vicedirectorul CNA Cristina Țărnă, în contextul nemulțumirilor exprimate de unele ONG-uri pe marginea noului proiect al Strategiei naționale anticorupție pentru anii 2017-2020. Acestea au criticat faptul că în document a fost inclus un pilon ce vizează afilierea politică a entităților nonguvernamentale și a instituțiilor de presă.

„Se pretinde că acest proiect nu pune accentul acolo unde trebuie, adică nu pe calitatea justiției, confiscări de averi etc., că CNA și-a îndreptat tunurile împotriva societății civile și mass-mediei independente, că încearcă să instituie controlul statului supra acestor sectoare. Toate aceste informații sînt false. Strategia a fost elaborată în condiții de maximă transparență, CNA nu a îndreptat niciun tun împotriva nimănui”, a explicat Cristina Țărnă astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit funcționarei, mai multe ONG-uri s-au declarat împotriva introducerii în noua strategie a prevederilor despre normele etice, de integritate și transparență în sectorul asociativ și cel al mass-mediei. În urma acestor obiecții, aspectele respective au fost excluse din proiect, spune Țărnă.

„Din obiecțiile înaintate noi am înțeles că o parte din ONG-uri consideră firească implicarea lor în activități politice, consideră normale afilierea politică a membrilor din organele de conducere, sprijinul public din partea ONG-urilor a concurenților electorali, acceptarea donațiilor din partea politicienilor pentru organizații și viceversa”, a subliniat funcționara.

Menționăm că Proiectul Strategiei naționale de integritate și anticorupție pentru anii 2017-2020 a fost elaborat de CNA și urmează a fi transmis Parlamentului spre examinare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?