Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

"Juventus" i-a lăsat "Porto" foarte puține șanse (VIDEO)

23 feb. 2017,, 12:15   Sport
2763 0

CF "Juventus" și-a asigurat un avantaj confortabil în primul meci din optimile de finală ale Ligii Campionilor (LC) împotriva CF "Porto".


În meciul care a avut loc la Porto, în seara zilei de 22 februarie, discipolii lui Massimiliano Allegri au cîștigat cu scorul de 2: 0. În cadrul unui alt meci, Clubul Spaniol "Sevilla", pe terenul de acasă, i-a bătut pe debutanții Ligii Campionilor - fotbaliștii de la "Lester", relatează NOI.md.

Statutul de gazde în meciul împotriva "Juventus" nu le-a oferit jucătorilor de la Porto niciun avantaj. Din primele minute ale meciului a fost evident că nivelul jocului multiplilor campioni ai Italiei este mult mai înalt decît cel al portughezilor. Pe "dragoni" (astfel sînt supranumiți jucătorii de fotbal ai echipei "Porto" - nota red.) i-a afectat eliminarea din joc a lui Alex Telles, care în doar două minute de joc a obținut două cartonașe galbene. Faultul împotriva jucătorului "Juventus" Juan Cuadrado l-a costat pe legionarul brazilian de la "Porto" locul de pe terenul de joc. Deja în minutul al 27-lea echipa gazdă a rămas în minoritate. Pînă la sfîrșitul primei reprize, portughezii au combătut atacurile Clubului "Vecchia Signora" (sau în engl. "The Old Lady" pseudonimul clubului "Juventus" – nota red.), cum au putut, dar după pauză oaspeții au dominat completamente și, în cele din urmă, au marcat în poarta lui Iker Casillas.

Construirea și susținerea liniilor defensive de către înaintașii și mijlocașii "Juventus" au creat de fiecare dată șanse de înscriere în poarta "Porto", dar pînă în al 72-lea minut mingea fie era în spatele liniei din față a cîmpului, fie era oprită de portarul "dragonilor". Momentele cele mai periculoase din careu le-au creat fotbaliștii "Juventus": Gonzalo Higuain, Paulo Dibala și Sami Khedira. Însă nu lor le-a fost dat să înscrie golurile în conturile sale. În minutul al 72-lea, echipa italiană a operat următorul atac, în fruntea căruia s-a dovedit a fi Marco Piazza, acesta obținînd balonul pentru a marca nu de la partenerul său, ci de la jucătorul "Porto" Marco Lajunen care încercînd să scoată mingea în afara zonei de pericol, a trimis-o la picioarele adversarului. Cel de-al doilea gol a fost bătut două minute mai tîrziu. Dani Alves căzînd a primit pasa de la Alex Sandro și a lovit în colțul cel mai apropiat al porții adversarilor.

Alt cîștigător al zilei trecute de joc a fost Clubul Spaniol "Sevilla", care i-a învins pe rivalii de la "Lester" cu scorul de 2: 1. Pentru clubul englez care pentru prima dată în istoria sa a ajuns în play-off-ul Ligii Campionilor, acest rezultat, în pofida înfrîngerii, poate fi considerat ca fiind unul pozitiv. Golul marcat în deplasare îi oferă Clubului "Lester" un avantaj în meciul-revanșă, care va avea loc pe data de 14 martie. Meciul însă nu a fost în favoarea debutanților, care către minutul al 62-lea cedau cu scorul de 0: 2. Pablo Sarabia a deschis scorul în minutul al 25-lea, iar 37 de minute mai tîrziu s-a făcut remarcat Juan Correa, care în prima repriză a ratat un penalty. Atacantul echipei "Lester", Jamie Vardy, în cel de-al 73-lea minut a redus diferența de scor, trimițînd în poarta echipei "Sevilla" pasa de la Danny Drinkwater. Acest lucru a crescut șansele echipei "Leicester" de a se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Care va fi echipa ce se va califica se va hotărî pe 14 martie.

Toate cele 16 cluburi europene de frunte au jucat în primele meciuri ale optimilor de finală ale Ligii Campionilor și se pregătesc acum pentru meciurile-revanșă. Meciurile nu au trecut fără să fie înregistrate recorduri. Astfel, meciul dintre "Manchester City" și "Monaco", care a avut loc pe 21 februarie, a fost cel mai rezultativ din istoria play-off-ului Ligii Campionilor. Ambele echipe și-au trimis unii altora alte opt mingi, cinci dintre care în poarta "Monaco".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?