Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un artist francez va trăi captiv într-o rocă timp de o săptămînă

24 feb. 2017,, 03:00   Externe
2794 0

Artistul francez Abraham Poincheval, specialist în spectacole extreme, a fost închis, miercuri, pentru o săptămînă, în inima unei roci de 12 tone amplasate în subsolul unui centru de artă contemporană din Paris, informează AFP.

Cele două jumătăți ale imensei roci vulcanice au fost unite, închizîndu-l pe artistul îmbrăcat într-un costum bleumarin, ca într-un fel de sarcofag în formă de om stînd în șezut.

"Proiect pentru a trăi într-o piatră", acesta este titlul pe care l-a dat Abraham Poincheval, în vîrstă de 44 de ani, reprezentanției sale ce poate fi urmărită de public pe un monitor, în direct, transmisiunea fiind făcută din interiorul rocii cu ajutorul unei camere video cu infraroșu.

În caz de urgență, cele două părți ale pietrei pot fi despărțite în doar cîteva secunde.

Chiar înainte de "împietruirea" artistului, președintele Centrului de Artă Contemporană Palais de Tokyo, Jean de Loisy, i-a oferit acestuia un roman, ''Le Grand jeu'', de Française Céline Minard, ce povestește experiența unei femei care se izolează de semenii săi într-un refugiu high-tech atîrnat pe peretele unui masiv muntos.

Pentru Abraham Poincheval, această experiență este ''un fel de călătorie în interiorul pietrei, o formă de cristalizare sau de fosilizare", după cum a declarat pentru sursa citată cu puțin timp înainte de închiderea sa.

"Inima pietrei a fost tăiată după silueta mea, ușor extinsă pentru anumite mișcări. Există mici nișe pentru a depozita apa, obiectele de toaletă... Iar o alta pentru produse alimentare, în special lichide, supe'', a explicat Abraham Poincheval alături de tatăl său. "Există sisteme de securitate și de monitorizare medicală pentru a ști cum mă comport. Nu trebuie ca oamenii din exterior să se simtă mai oprimați decît mine!", a glumit el.

Poincheval nu este străin de experiențele bizare. El a petrecut 13 zile într-un mod similar, închis într-un urs împăiat, a fost îngropat sub o rocă timp de opt zile și a navigat pe Ron într-o sticla sticlă imensă, arată The Guardian. De asemenea, artistul francez și-a petrecut o săptămînă, anul trecut, în vîrful unui stîlp de 20 de metri înălțime, lîngă gara din Paris. În cadrul viitoarei sale reprezentații, ce va purta numele ''Ou'' și va debuta la 29 martie, Poincheval va cloci o duzină de ouă timp de trei-patru săptămîni, pînă ce puii vor ecloza, mai arată The Guardian care notează că marea ambiție a artistului este însă de a ''merge pe nori'', o experiență pentru care se pregătește de cinci ani, după cum a mărturisit acesta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?