Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

România alocă Moldovei 3 milioane de euro. Pentru ce vor fi cheltuiți banii

22 feb. 2017,, 16:18   Economie
3117 3

România va aloca 3 milioane de euro pentru modernizarea a 83 de grădinițe din Republica Moldova, informează NOI.md.

Lista grădinițelor care vor beneficia de acest suport financiar a fost aprobată astăzi de Guvern. Banii vor fi alocați de Guvernul României sub formă de ajutor financiar nerambursabil, iar autoritățile moldovene vor veni cu o contribuție suplimentară de 4% din sumă.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru modernizarea sistemelor de încălzire a grădiniţelor, schimbarea ferestrelor şi acoperişurilor blocurilor de studii, procurarea mobilierului nou şi a echipamentelor necesare şi pentru amenajarea terenurilor de joacă pentru copii. Totodată, vor fi deschise două grădinițe noi, în localitățile Băcioi și Sîngera din municipiul Chișinău.

„Relaţiile cu vecinii sînt foarte importante, atît cu România, cît şi cu Ucraina. Atunci cînd ne este mai greu, vecinii ne ajută, aşa cum a demonstrat-o România şi anul trecut, fapt pentru care le mulţumim”, a declarat în context Pavel Filip.

În perioada 2014-2016 au fost alocați 23 de milioane de euro pentru repararea şi remobilarea a 832 de grădiniţe din toate raioanele ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?