Șor a relatat cum i-a acordat credit lui Platon

Șor a relatat cum i-a acordat credit lui Platon

Ilan Șor a fost audiat la Judecătoria Buiucani în calitate de martor în dosarul lui Platon.


Primarul orașului Orhei a fost escortat la ședințele de judecată de angajații structurilor de forță, deoarece se află în arest la domiciliu. Șor a vorbit, în special, despre faptul că el, în calitate de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”, i-a acordat lui Veaceslav Platon un credit în valoare de 180 de milioane de dolari, relatează NOI.md.

Ilan Șor le-a spus judecătorilor că, fiind președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”, el a confirmat alocarea lui Veaceslav Platon a unui credit în valoare de 180 de milioane de dolari printr-un apel telefonic. Acest lucru l-a comunicat pe coridoarele Judecătoriei Buiucani Eduard Rudenco, care apără interesele lui Platon. Potrivit lui, Șor a mărturisit ce parte a creditului alocat a fost transferată în conturile companiilor off-shore afiliate lui Platon. Platon, la rîndul său, insistă asupra faptului că nu a primit bani de la Șor.

Într-o conversație scurtă cu reporterii, Ilan Șor nu a dezvăluit detaliile ședinței, dar a spus ce atitudine are față de Platon. „El este un manipulator foarte talentat și cinic, care poate convinge cu ușurință interlocutorul său că albul este negru și viceversa. Platon este o persoană capabilă să întoarcă orice situație în beneficiul său și nu se sinchisește să-i ponegrească pe alți oameni. Orice persoană care îl cunoaște va fi de acord cu mine”, a declarat primarul orașului Orhei.

Precizăm că primii martori în dosarul lui Platon care au depus mărturie în instanță la 21 februarie au fost ex-președintele Consiliului de administrație „Victoriabank”  Natalia Politov-Cangaș și actualul președinte al „Victoriabank”, Corneliu Ghimpu, nepotul liderului Partidului Liberal.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională pe 25 iulie 2016 în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În aceeași seară Platon a fost reținut la Kiev de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea spre 30 august omul de afaceri a fost extrădat în Moldova. După sosirea lui Platon la Chișinău, Judecătoria Buiucani l-a plasat în arest preventiv.

În noiembrie 2016 procurorii au pus sechestru pe proprietatea lui Platon, acțiunile lui în companiile rezidente și conturile bancare în sumă de 700 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și 10 ani pentru spălare de bani.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu16 comentari

Вова 22 feb. 17:31

Врет, и при том наглым образом. Если, как исходит из обвинения Платона. "Прокуроры в ноябре 2016 ода наложили арест на имущество Платона, принадлежащие ему акции компаний-резидентов и банковские счета на сумму около 700 млн леев".
А свидетель утверждает что: "Илан Шор сообщил судьям о том, что, возглавляя Административный совет «Banca de Economii», подтвердил выделение Вячеславу Платону кредита размером в 180 млн долларов США через телефонный звонок". Если перевести 180 млн доларов, в молдавские леи получим 180 млн Х 20 лей= 3.600 млн лей. И никак не равно 700 млн лей. Где деньги??? Это во первых, а во вторых, почему такая сумма была выделена по телефону.??? Чем можно подтвердить что звонил именно Платон, а не другой человек??? Что должен делать суд с этими показаниями??? От них воняет ложью, на километр. Как говорил Вицин: "Да здравствует ..."

Efim 22 feb. 17:48

Să nu uităm că de-a lungul timpului, Platon a fost dat în căutare internaţională şi a figurat în mai multe dosare penale, între care pentru asasinate, falsificare de acte, cumpărare de deputaţi şi port ilegal de armă. Asta ce mărturește Shor încă este floare la ureche.

andrei 22 feb. 17:50

sper că nu doar asta i-a relatat șor la procuror! Poate se găsește material și pe restul bandei lui Platon? e necesar de a închide toți dobitocii!

дали Шора 22 feb. 18:10

Да, один вор дает показания против другого вора.
Рассмешили!

Gavril 22 feb. 19:21

Nu ami are ncii o scăpare Platon acum, mai ales că a fost implicat și la asasinarea unui om de afaceri! Macar acestuia i-a da mai mulți ani, nu numai 9 ani ca și lui Filat!

Realist 22 feb. 19:32

дали Шора, da de ce Filat si cu Platon n-au venit cu autodenunt asa cum a facut Shor? Demult era sa se faca lumina in furtul miliardului

Rust 22 feb. 20:08

Filat deja are să stea nouă ani, s-a decis! Nu ar trebui deja și Platon să i se alăture camaradului său?!

Constructiv 22 feb. 20:17

Eu nu înțeleg în genere ce dovezi mai subt nevoie ca acest individ de Platon sa fie tras la raspundere

Arcadie 22 feb. 22:11

Salutabil ca macar Shor a decis sa conlucreze cu ancheta, altfel era probabilitatea sa nu-l mai vedem pedepsit nici pe Filat. Acum insa cred ca va raspunde si Platon pentru cele facute. Ajunge cit fraieri ca ei ne-au furat si au fugit din tara.

гайдук 23 feb. 08:11

Шор, подтвердив выдачу кредита и тем самым свою вину, имеет наглость давать характеристику Платону. Как это понимать? А собственно зачем пытаться все понять. когда и так все понятно-главный распорядитель кредитов, выполняя заказ, топил, топит и будет топить всех, на кого будет указано по команде-фас, что бы спасти себя.

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu