X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Corina Fusu, apostrofată de Filip

22 feb. 2017,, 15:44   Societate
4065 0

Premierul Pavel Filip i-a reproșat ministrului Educației, Corina Fusu, faptul că nu a ieșit să discute cu studenții facultăților de pedagogie din țară, care au protestat astăzi la sediul Guvernului, comunică NOI.md.

Studenții și-au exprimat astfel nemulțumirea față de o hotărîre a Ministerului Educației ce prevede că vor fi obligați să învețe mai mult cu un an pentru a accede în profesia de pedagog. Proiectul de hotărîre urma a fi examinat și aprobat la ședința de astăzi a Guvernului, însă, la propunerea lui Pavel Filip, a fost exclus de pe ordinea de zi.

„Consider că nu am găsit încă soluția cea mai potrivită pentru această problemă. Am vorbit și cu cei care stau acum în fața Guvernului. Este regretabil că timp de două zile, doamnă Fusu, nimeni nu a ieșit să comunice cu ei. Oamenii trebuie ascultați. Împreună vom avea mîine o ședință. Ei invocă că opinia lor nu a fost consultată în elaborarea acestui proiect. Solicit mai multă transparență, proiectele trebuie examinate mai bine, pînă se găsește numitorul comun”, a subliniat Filip.

În replică, Fusu a menționat că acest proiect de hotărîre a fost elaborat timp de un an și doar două universități se opun modificărilor propuse. „Ministerul Educației procedează corect, dorim să ridicăm prestigiul profesorilor, să aibă o pregătire mai bună, de calitate. Asta este una dintre prioritățile noastre. Toată nemulțumirea este legată de faptul că studenții vor trebui să învețe cu un an mai mult. Nu dorim că în această profesie să acceadă doar studenții cu note slabe la bacalaureat. Cine dorește să fie specialist bun, să învețe”, a declarat Corina Fusu.

Menționăm că noul nomenclator al domeniilor de formare profesională și al specialităților în învățămîntul superior prevede că viitorii profesori vor trebui să înveţe timp de trei ani teorie și un an psihopedagogie, cu un an mai mult decît este în prezent. Potrivit specialiștilor în domeniu, acest document țintește lichidarea sistemului de pregătire a profesorilor pentru gimnazii și licee.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?