Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ce spun deputații despre întrevederea dintre Dodon, Candu și Filip

22 feb. 2017,, 15:03   Politică
4682 4

În timp ce reprezentanții majorității parlamentare salută faptul că șeful statului, spicherul și premierul s-au așezat în sfîrșit la masa de discuții, cei ai opoziției califică drept „circ” cele întîmplate ieri. Deputații s-au referit la acest subiect, fiind intervievați de NOI.md.

E mai bine ca acest dialog să aibă loc tête-à-tête decît pe baricade, a punctat fostul deputat comunist Artur Reșetnicov, în prezent, reprezentant al Platformei Social-Democrate.

„Trebuie să salutăm astfel de întrevederi, indiferent de viziunile politice. Trebuie să existe cel puțin un canal de comunicare între președinte, premier și președintele Parlamentului. Or, fiecare are anumite atribuții și responsabilități. Scopul nu a fost de a tatona terenul, cedează cineva sau nu, scopul a fost menținerea unui dialog”, a explicat Reșetnicov.

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu este de părere că întrevederea a fost mai curînd una „de ochii lumii”, avînd în vedere faptul că nu a generat rezultate concrete. „Așa că pur și simplu ne-am întîlnit, am discutat și ne-am luat rămas bun, rămînînd pe aceleași poziții, asta nu înseamnă rezultate, din contra, acest lucru poate duce la tensionarea situației”, a opinat Deliu.

Și deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi a calificat întîlnirea dintre Dodon, Candu și Filip drept „una cu rezultate modeste”. Cu toate acestea, parlamentarul se arătă convins că e nevoie de mai multă înțelegere între instituții. „Doar prin dialog și ascultare reciprocă vom putea să depășim problemele pe care le avem și să mișcăm țara înainte. Societatea este și așa polarizată”.

Deputata comunistă Elena Bodnarenco a sugerat că ieșirea în spațiul public a celor trei demnitari de stat ar face parte dintr-un scenariu. „Noi nu am participat la această întîlnire și nu comentăm farsa aceasta, circul care a fost acolo. Ceea ce se întîmplă este un joc care se joacă după un scenariu”, a spus Bodnarenco.

Pe de altă parte, deputatul liberal Lilian Carp s-a arătat rezervat față de modul în care au decurs aceste discuții. „Am impresia că este mai mult decît o comunicare, poate fi și altceva la mijloc. Poate e vorba de o relație de prietenie mai veche, nu știu, încă nu pot să mă expun. Trebuie să fie mai multă transparență despre ceea ce se discută, ca să nu ne trezim cu altceva la mijloc”, a remarcat Carp. Deputatul a salutat totuși intenția de a dialoga, argumentînd că cei trei reprezentanți ai puterii sînt obligați prin Constituție să coopereze, întru binele țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?