Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirinciuc a recunoscut că construcția hipermarketurilor va crea probleme

21 feb. 2017,, 18:00   Capitala
4735 5

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, și-a exprimat opinia cu privire la construcția hipermarketurilor la Chișinău.

Potrivit lui, construcția hipermarketurilor în apropierea șoșelelor urbane, precum viaductul sau Mircea cel Batran, creează probleme serioase pentru trafic în oraș.

„Dacă vei pleca în Europa sau în altă parte, vei vedea că toate aceste centre comerciale sînt situate în afara orașelor. Pentru că, dacă toată lumea va veni în oraș pentru cumpărături, atunci vor exista probleme. Această este politica municipiului, care trebuie bine gîndită cu arhitectul-sef, pentru a le oferi hipermarketurilor posibilitatea de a fi construite pe șoseaua de centură. Acum noi proiectăm șoseaua de centură. Deja este clar unde va trece ea, iar cei care doresc să construiască hipermarketuri trebuie să iasă în afara ei. Așa va fi mult mai bine și pentru cetățeni, și pentru municipiu, și pentru mediu”, a menționat Iurie Chirinciuc.

Reamintim că la Chișinău se preconizează să se construiască cîteva hipermarketuri Kaufland, unu va fi amplasat la Ciocana, în apropierea bulevardului Mircea cel Bătrîn, altul la Buiucani, pe strada Nicolae Costin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?