Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Nu am avut așteptări prea mari de la această întîlnire

21 feb. 2017,, 13:40   Politică
10023 24

Guvernarea nu împărtășește viziunea președintelui Dodon în problema alegerilor anticipate, organizării unui referendum de modificare a Constituției sau deschiderii Biroului de legătură al NATO la Chișinău.

Declarația aparține spicherului Andrian Candu și a fost făcută astăzi, în urma întrevederii comune cu Igor Dodon și Pavel Filip, comunică NOI.md. „Rămînem cu viziuni diferite, dar avem nevoie de astfel de schimburi de opinii, pentru ca instituțiile să funcționeze”, a specificat Candu. „Este prima discuție a unor subiecte complexe în acest format, nu am avut așteptări foarte mari că vom găsi soluții multe la subiectele discutate. Indiferent de rezultatul acestei întrevederi, cert este că merită să comunicăm”.

În ceea ce privește propunerea organizării unui referendum cu privire la extinderea competențelor președintelui, astfel încît acesta să poată dizolva Parlamentul, Candu a calificat inițiativa drept inoportună și inutilă.

„Moldova ca republică parlamentară este modelul potrivit. Noi deja avem o experiență deloc bună ca republică semiprezidențială sau prezidențială la capitolul lupta pentru competențe. Considerăm că la ora actuală Constituția prevede toate mecanismele necesare”.

Nici ideea organizării alegerilor anticipate nu a fost acceptată de Filip și Candu. „Parlamentul se află deja la mai mult de jumătate de termen, este inoportună organizarea alegerilor acum. În Moldova este nevoie de consolidare și stabilitate politică, economică, de o certitudine în toate planurile. Orice referendumuri, alegeri vor pune în pericol Moldova”.

Democratul a reiterat că vectorul european rămîne unicul model de dezvoltare pentru Republica Moldova, iar guvernarea va continua să implementeze reformele pe care și le-a propus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?