Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon, după întrevederea cu Filip și Candu: Avem poziții diametral opuse

21 feb. 2017,, 13:04   Politică
16804 33

Șeful statului, premierul și președintele nu au ajuns la un consens pe marginea celor mai stringente probleme de interes public, a sugerat astăzi Igor Dodon, în urma întrevederii desfășurate la Reședința de Stat, notează NOI.md.

Cei trei demnitari au discutat despre consecințele Acordului de asociere cu UE, lărgirea competențelor președintelui și anularea Legii cu privire la transformarea în datorie de stat a banilor furați din sistemul bancar. Igor Dodon a remarcat că, chiar dacă cele trei instituții au poziții diferite, acest lucru nu trebuie să se reflecte negativ asupra activității guvernamentale.

„Da, noi am criticat de mai multe ori pozițiile Guvernului și cred că este bine că sînt poziții diferite, dar atunci cînd este vorba de instituțiile statului, ele trebuie să discute. Astăzi am făcut primul pas împreună, pentru a încerca să abordam principalele probleme. Am constatat că avem poziții diametral opuse pe unele subiecte, am discutat și unele domenii unde am putea să avem poziții comune. Am adus la cunoștința conducătorilor instituțiilor poziția mea referitoare la implementarea Acordului de asociere, deschiderea Biroului NATO, etc”, a explicat Dodon.

Șeful statului i-a informat pe Candu și Filip cu privire la intenția sa de a susține anularea Acordului de asociere cu UE dacă acest lucru îl va dori poporul. Totodată, el le-a comunicat că va insista pe extinderea competențelor șefului statului, astfel încît acesta să poată dizolva Parlamentul și în alte cazuri decît cele prevăzute la ora actuală de Constituție.
Dodon i-a mai informat pe reprezentanții coaliției despre faptul că va semna în aprilie Acordul de cooperare cu Uniunea Eurasiatică, document care, în opinia lui, nu contravine altor angajamente internaționale pe care și le-a asumat Moldova. Cei trei oficiali au mai abordat problema transnistreană, reforma sistemului de pensii și oportunitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?