Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Formația „Rondo” a revenit la Chișinău după 30 de ani

21 feb. 2017,, 11:10   Societate
3024 0

Liderul trupei rock „Rondo”, Alexandr Ivanov, are amintiri frumoase legate de Moldova, unde el a revenit după o pauză de 30 de ani.


După sosirea la Chișinău muzicianul și-a împrospătat amintirile despre festivalul de rock „Cireșar”, care a reunit în 1987 un număr incredibil de oameni. Ieri Alexandr Ivanov a răspuns la întrebările jurnaliștilor și admiratorilor săi din Moldova în cadrul ședinței clubului de presă „Rezonanța socială”, cu o zi înainte de concertul multașteptat pe care urmează să-l susțină la Chișinău, relatează NOI.md.

Prestanța formației „Rondo”, în frunte cu Alexandr Ivanov, care a avut loc la Chișinău înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice, a rămas fixată în memoria celebrului muzician de rock rusesc. „Acest segment al vieții mele a fost o perioadă de tinerețe fără frîu și aș spune chiar a acțiunilor nechibzuite. Această perioadă a coincis cu perioada de după perestroikă, cînd a avut loc o adevărată nebunie muzicală. Țara a văzut un număr mare de formații muzicale de tineret. Familiarizîndu-ne cu publicul, am vizitat multe republici sovietice, inclusiv luminoasa și însorita Moldovă. Am sosit aici în componența Filarmonicii Regionale din Moscova, condusă de Mihail Goldenberg, care a fost responsabil pentru programul «Rock-Panorama»”, a relatat liderul formației „Rondo”.

„Fiind reprezentanți ai noului val al muzicii de rock rusești, am fost însoțiți de renumitele formațiuni de atunci, cum ar fi «Kruiz», «Galaktika» și «Bravo», care o avea pe solista Janna Aguzarova. Am evoluat la Teatrul Verde în fața unui public larg. A fost minunat, deoarece au fost prezentate formațiile care practică diferite genuri de muzică. «Kruiz», condus de originarul din Moldova Valeriu Gaină, a interpretat heavy metal, Aguzarova, în avangarda formației «Bravo», a dansat twist, «Galaktika» a interpretat tradiționalul hard-rock, iar noi am fost adepții stilului «new wave» («val nou» - nota red.). La drept vorbind, «Rock-Panorama» a fost concepută pentru a satisface gusturile tuturor tinerilor, ceea ce i-a reușit foarte bine la Chișinău, în opinia mea. Fanii formației «Kruiz» au reușit chiar să dea foc băncilor din Teatrul Verde. Probabil că din fericire și încîntare”, și-a amintit cu un zîmbet pe față Alexandr Ivanov.

Muzicianul rock a mai povestit ce a pregătit pentru fanii săi din Moldova. „Am adus la Chișinău un program alcătuit din compoziții care pot fi considerate cele mai bune din creația noastră. Anume din acest motiv programul poartă denumirea de «The Best». Programul este foarte divers, deoarece în anumite perioade ale creației mi-a plăcut să cînt despre diferite lucruri. În general, compozițiile formației «Rondo» sînt dedicate dragostei și relațiilor dintre cele două sexe. Acest subiect a fost totuși unul de bază în munca mea”, a conchis Alexandr Ivanov.

Precizăm că astăzi, 21 februarie, Alexandr Ivanov va susține în premieră un concert cu genericul „The Best”. Concertul va avea loc la Palatul National „Nicolae Sulac” cu începere de la ora 18:00. Portalul NOI.md este partener media al concertului.

Alexandr Ivanov este cunoscut pentru performanțele sale incendiare încă de pe vremurile Uniunii Sovietice. El a devenit o parte integrantă a muzicii rock din Rusia, iar anul trecut a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare din ziua în care a fost inclus în formațiunea „Rondo” și a devenit „vocea ei”. Celebrele hituri muzicale „Barman palid” («Бледный бармен»), „Doamne, ce fleac” («Боже, какой пустяк») și „Rusia mea vitregă” («Моя неласковая Русь») au devenit cartea lui de vizită.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?