X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Probleme pentru candidatul de extremă dreapta, Marine le Pen

21 feb. 2017,, 11:20   Externe
3119 1

Poliţia franceză a percheziţionat sediul central al Frontului Naţional, al cărui lider este Marine Le Pen, ca parte din investigaţia oficială a anchetei în privinţa comiterii unor fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, informează presa internaţională.

Le Pen a recunoscut că i-a acordat salarii fictive de peste 41.500 de euro din fondurile Parlamentului European agentului său de securitate, Thierry Legier, ca asistent parlamentar, între octombrie şi decembrie 2011. Aceasta este de asemenea acuzată că i-ar fi plătit asistentei sale Catherine Griset, aproape 280.000 de euro, între decembrie 2010 şi 2016.

Pentru a se califica drept asistent parlamentar, persoana în cauză trebuie să lucreze efectiv într-unul dintre cele trei birouri ale Parlamentului UE, din Bruxelles, Strasbourg sau Luxemburg şi să aibă domiciliul în apropierea locului de muncă.

Potrivit unui comunicat al Frontului Naţional, raziile au fost o încercare de a ”deranjare parcursul calm al campaniei prezidenţiale şi de a o ataca pe Marine Le Pen într-un moment în care aceasta avansează în intenţiile de vot”.

Marine Le Pen, favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului Uniunii Europene, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro. Eurodeputata eurosceptică ar fi recunoscut o parte din faptele incriminate pentru a putea soluţiona amiabil litigiul. În public, Marine Le Pen a respins însă toate acuzaţiile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?