X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În SUA zeci de centre evreiești au fost evacuate

21 feb. 2017,, 10:11   Externe
3121 0

Cel puțin 11 centre evreiești din SUA au fost evacuate, în urma unor amenințări cu bombă.

În ultima lună autoritățile au evacuat peste 60 de astfel de centre, din cauza unor incidende similare, relatează AFP.

Mai precis, în ultima lună, autorităţile americane şi cele canadiene au evacuat 64 de centre evreieşti în urma unor ameninţări asemănătoare, fiind vorba de 54 de centre ale comunităţii evreieşti din Statele Unite. Aceste ameninţări s-au dovedit de fiecare dată că sînt false.

FBI a lansat o investigaţie în acest sens împreună cu Departamentul de Justiţie. Între timp, presa locală susţine că peste 100 de pietre funerare au fost doborîte la un cimitir evreiesc din localitatea St. Louis din Missouri.

”În ultimul weekend, mai multe persoane necunoscute au doborît mai multe pietre funerare din cimitir”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Casa Albă a reacţionat în urma acestor incidente, precizînd că asemenea acte de violenţă nu îşi găsesc locul în Statele Unite.

Ivanka Trump, care s-a convertit la iudaism după căsătoria cu Jared Kushner, a denunţat imediat ameninţările cu bombă care au vizat centrele evreieşti. ”America este o naţiune construită pe principiul toleranţei religioase. Trebuie să ne protejăm casele noastre care sînt aceste centre de rugăciune”, a scris Ivanka Trump pe Twitter.

Nu sînt primele incidente antisemite după învestirea lui Donald Trump. Retorica promovată de preşedinte a reprezentat un adevărat impuls pentru extrema-dreaptă din Statele Unite, noteză France Presse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?