Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fost ministru al apărării, cu un mesaj către Dodon, Candu și Filip

21 feb. 2017,, 09:15   Politică
21002 20

Fostul ministru al Apărării Valeriu Pasat propune ca în componența Adunării generale a Academiei de Științe a Moldovei să fie incluși și 10-15 cercetători din regiunea transnistreană, notează NOI.md.

Propunerea se regăsește într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Igor Dodon, premierului Pavel Filip și spicherului Andrian Candu. În opinia lui Pasat, prin stabilirea unei cote pentru savanții de la Tiraspol în rîndul membrilor corespondenți ai AȘM, va fi instituită o cale de conlucrare științifică pe linia Chișinău-Tiraspol.

„Aceasta va fi o dovadă în plus a deschiderii noastre dintotdeauna spre un dialog constructiv, sincer, colegial, dar şi frăţesc cu Tiraspolul. Mi-am exprimat speranţa că într-o bună zi prezenţa transnistrenilor în institutele de cercetări de la Chişinău să devină o realitate îmbucurătoare. Prin aceşti paşi, prin aceste acţiuni, Academia ar deveni o platformă ce ar veni în ajutor guvernării, iar mai larg – întregii societăţi, la găsirea unor soluţii noi, sigure, eficiente ce ar înlesni realizarea unui dialog atît de necesar tuturor cetăţenilor Republicii Moldova întregite”, se arată în scrisoarea semnată de Pasat.

Valeriu Pasat a mai menționat că anterior conducerea AȘM a respins această propunere. Mai mult decît atît, academicianul acuză conducerea instituției de tentative ilegale de a promova doar persoane convenabile în componența Adunării generale a AȘM.

„S-au făcut aceste tentative prin încălcarea flagrantă a Statutului AŞM, a regulamentelor cu privire la alegerea de noi membri. Se creează impresia că graba şi lipsa de respect pentru Statutul şi regulamentele AŞM nu ar constitui altceva decît dorinţa de a promova în aceste demnităţi academice anumite persoane din anturajul conducerii AŞM sau dintre favoriţii ei”, se mai precizează în scrisoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?