Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un cardiolog britanic a uimit lumea!

21 feb. 2017,, 01:30   Ştiinţă şi IT
8441 0

Multiplele teste au confirmat acest lucru! Nu rataţi!

Grăsimile sunt acuzate în apariţia problemelor de sănătate, inclusiv de închiderea arterelor, sporirea riscului maladiilor cardiovasculare şi a obezităţii. Dar cardilogul britanic Asim Malhotra afirmă contrariul. Şi el nu e singurul profesionist, care priveşte lucrurile din această perspectivă.

Ultimele studii au arătat că zahărul este cel mai aprig duşman al corpului uman.

Medicul Malhotra mai adaugă că produsele grase sunt bune pentru starea generală de sănătate şi există suficiente dovezi, că grăsimile nu provoacă probleme cardiovasculare.

Dimpostrivă, el consideră că o dietă ce saturată cu grăsimi, în realitate, protejează de maladiile cardiovasculare şi de diabetul zaharat de tipul II.

Doctorul Asim Malhotra le recomandă pacienţilor săi să mănîne mai multe grăsimi şi să evite produsele degresate. „Pacienţii mei sunt şocaţi cînd le propun produse grase, bogate în grăsimi saturate. Şi cînd le spun să stea departe de produsele ce reduc nivelul de colesterol”, explică cardiologul.

Malhotra a explicat că produsele degresate sporesc riscul dezvoltării maladiilor cardiovasculare şi a adăugat că grăsimile nu sunt principala cauză a obezităţii.

„Eu singur renunţasem la produsele cu grăsimi, dar grăsimea mea de pe burtă nu a dispărut. Anume în acel moment, am început să studiez impactul grăsimilor asupra stării generale de sănătate”, explică medicul.

Malhotra afirmă că zahărul este cea mai mare ameninţare pentru starea generală de sănătate. Această opinie este împărtăşită şi de pediatrul Robert Lusitig.

El studiază impactul grăsimilor şi a zahărului asupra obezităţii la copii şi a descoperit că anume zahărul contribuie la acumularea greutăţii excesive, apariţia problemelor cardiovasculare şi a diabetului zaharat.

El spune că produsele ce conţin zahăr ar trebui marcate cu avertizări la fel ca şi ţigările şi alcoolul.

Această afirmaţie este confirmat şi prin faptul că peste 23% din locuitorii Suediei urmează un regim de alimentaţie ce include o cantitate suficientă de produse grase şi o cantitate minimă de hidrocarburi.

Dr. Andreas Enfildt, specialistul suedez care a elaborat un program de alimentaţie cu un conţinut sporit de grăsimi şi cu conţinut redus de zahăr explică că alţi experţi consideră această dietă drept o „bombă cu efect întîrziat”. Dar numărul oamenilor obezi continuă să crească în lume, iar în Suedia nu.

Specialiştii în domeniul sănătăţii sin Suedia au demonstrat că aceste regim alimentar este ideal pentru menţinerea sănătăţii şi menţinerea unei greutăţi normale a corpului.

Acest program nu doar contribuie la scăparea de kilogramele în plus, dar şi reduce riscul apariţiei boilor cardiovasculare la persoanele de suferă de obezitate.

În anul 2014, două studii efectuate în Cambridge au arătat că consumul produselor lactate cu conţinut moderat de grăsimi reduce riscul apariţiei diabetului zaharat de tipul II şi a maladiilor cardiovasculare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?