X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Funcționalitatea paginilor web, motiv de sesizare la CC

20 feb. 2017,, 14:39   Societate
1876 0

Plenul Curţii Supreme de Justiţie a sesizat Curtea Constituțională privind neconstituționalitatea deciziei de a exclude de pe paginile web ale instanțelor opțiunea de a căuta după nume, prenume în baza de date a hotărîrilor judecătorești.

Plenul Curţii Supreme de Justiţie consideră că stabilirea unui aşa-zis „control” al Ministerului Justiţiei în cazul problemelor de ordin organizatoric existente în cadrul judecătoriilor şi al Curţilor de apel este unul neconstituțional.

Potrivit demersului, această situaţie a condus, în opinia Plenului, la încălcarea principiului fundamental al justiţiei transparente, potrivit căruia nu este suficient să se facă dreptate, trebuie să se vadă că se face dreptate.
Reamintim că, recent, de pe portalurile instanțelor judiciare a fost eliminat motorul de căutare. Decizia a fost motivată prin inițierea unor reforme în domeniu. Acest lucru a fost blamat atît de societatea civilă, cît și de mass-media.

Motorul de căutare, eliminat de pe portalurile instituțiilor de justiție, facilita în special munca avocaților, a jurnaliștilor și a societății civile implicate în monitorizarea justiției.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?