Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primăria, despre o eventuală deposedare de terenuri

20 feb. 2017,, 16:15   Capitala
2572 0

Soarta mai multor case din municipiul Chișinău stă sub semnul întrebării, în condițiile în care Agenția Proprietății Publice (APP) pretinde unele terenuri din proprietatea municipalității.

Reprezentanții Primăriei susțin că această deposedare de terenuri s-ar face în mod ilicit atîta timp, cît acestea se află în proprietatea autorităților publice locale, relatează NOI.md.

Terenurile în cauză fac parte din două categorii: terenuri înregistrate la cadastru în anii 1998-2000 ca proprietate a Republicii Moldova și terenuri care au fost delimitate prin decizia Consiliului municipal Chișinău, iar oficiile cadastrale refuză să înregistreze drepturile de proprietate.

„Cum această decizie a APP se corelează cu decizia din 2004, prin care a fost efectuată delimitarea proprietății publice a statului și celei a administrației publice locale, cînd statul și-a luat partea sa, iar celelalte urma ca oficiile cadastrale să opereze modificările necesare?! Avem cazuri în care este vorba despre case de locuit individuale, iar terenul scrie că aparține Republicii Moldova – aici autoidentificarea dreptului deținătorului de teren îl va face APP sau aceste case vor fi demolate?!”, a întrebat nedumerit viceprimarul Nistor Grozavu.

Totodată, el a cerut ca acest caz să fie ținut sub control în orice mod, astfel încît să nu fie permisă deposedarea de terenuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?