X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Flash! Percheziții de amploare la opt puncte comerciale (FOTO)

20 feb. 2017,, 13:16   Societate
6363 3

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii, au descins la opt puncte comerciale din mun. Chișinău, unde erau comercializate loturi impunătoare de mărfuri de contrabandă.

Percheziții au fost operate și la domiciliile administratorilor respectivelor entități, fiind verificate și două depozite deținute de către aceștia, relatează NOI.md.

Operațiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar inițiat pe faptul introducerii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a articolelor de marochinărie și de încălțăminte prin regiunea transnistreană, cu eludarea controlului vamal.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa două luni de zile.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, vameșii au depistat mai multe loturi de articole de încălțăminte și de marochinărie în asortiment, a căror valoare totală se cifrează la peste două milioane de lei. Totodată, unul dintre administratorii cercetați a fost reținut pe un termen de 72 de ore, urmînd a fi stabilit statutul procesual al celorlalte persoane vizate în anchetă.

Conform procedurii, bunurile au fost ridicate și depozitate în camera de corpuri delicte a Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

Cercetările sînt continuate în vederea stabilirii întregului spectru infracțional al activității de contrabandă în proporții deosebit de mari, care, conform prevederilor legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale o exercită Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?