X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rogozin: Rachetele Rusiei pot ”rupe” sistemul de apărare al SUA

20 feb. 2017,, 10:41   Externe
4722 12

Noile rachete balistice intercontinentale, care sunt concepute, în prezent, în Rusia, sînt capabile să depăşească orice apărare antirachetă a SUA, a declarat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, într-un interviu acordat emisiunii „Duminică seara” cu Vladimir Soloviov, de la postul de televiziune „Rossia 1”.

Potrivit afirmaţiilor lui Rogozin, forţele ruse de descurajare nucleară au în dotare diferite rachete, printre care şi rachetele clasice sovietice „Voevoda”, numite în Occident „Satana”, dar acum se elaborează şi alte rachete.

„Activitatea în ceea ce priveşte noile rachete se desfăşoară conform graficului” – a declarat Rogozin. „Aceste arme vor apărea în scurt timp în dotarea armatei noastre. Acestea sînt capabile să depăşească şi actuala şi viitoarea apărare antirachetă a SUA. Vom rupe acest sistem de apărare, care, în acest moment, nu reprezintă pentru noi o ameninţare militară serioasă, ci doar o provocare” – a subliniat Rogozin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?