Rămîne sau nu Filat în închisoare?

Rămîne sau nu Filat în închisoare?

Data de 22 februarie 2017, este una decisivă pentru ex-premierul Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ): Vladimir Timofti, Constantin Alerguș și Nadejda Toma, formeazăcompletul de judecată care va da verdictul definitiv în cazul ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de corupere pasivă și trafic de influență.

La 22 februarie 2017, ora 10.00, Colegiul penal al CSJ are pe agendă examinarea cererilor de contestare a deciziei Curții de Apel Chișinău prin care este menținută sentința de 9 ani de pușcărie pentru Filat, dictată de Judecătoria Buiucani. Ședința va avea loc fără participarea părților.

Procurorii, dar și avocații au contestat, la începutul lunii ianuarie, la CSJ decizia Curții de Apel în dosarul ex-premierului moldovean Vladimir Filat. La 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Pe 11 noiembrie, Curtea de Apel a menţinut în vigoare decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la termenul de detenţie, însă a admis parţial contestaţiile avocaţilor cu privire la confiscarea averii fostului premier.

Procurorii cer pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații solicită achitarea integrală a fostului deputat. Potrivit legii, CSJ are la dispoziţie trei luni să se pronunţe asupra admisibilităţii recursului depus din numele lui Filat.

Ex-premierul se află acum în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Imediat ce va fi pronunțată decizia CSJ, acesta ar putea fi transferat la Penitenciarul nr.2 din Lipcani, care se află în nordul Republicii Moldova, la hotar cu România. În sectorul de tip închis, unde urmează să ajungă Vladimir Filat, se stă doar în celule. Condamnatul are voie să iasă din cameră pe teritoriu doar două din 24 de ore pe zi.

Procurorul șef Anticorupție, Viorel Morari, a declarat anterior pentru Sputnik că pe numele ex-premierului Vladimir Filat mai există și alte capete de acuzare. Viorel Morari a precizat că aceste învinuiri, care îi vor fi aduse lui Filat, fac parte din marele dosar al fraudelor bancare.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

ALA 21 feb. 15:06

DA CEI CARE AU CITE O PEDEPSA MICA VOR SA FIE DE ACORD SA STEA INCISI,SAU FURAT MILIONELE SI NU SINT DE ACORD ,UNDE E DREPTATEA,CUM SA MAI INTELEJEM LEJILE NOASTRE .

karateli 20 feb. 22:55

averea - sechestrata! rinichii, inima, pielea, corneia ochilor si ficatul de donat la oamenii ce au nevoie de transplant de organe, trupul ramas de dat la zoopark la lei si tigri. numai asa filat isi va ispasi pedeapsa fata de popor!

Serafim 20 feb. 15:13

Mai bine sa fie condamnat la ni gre de munca in folosul tari si sa nu fie platot cu nici un sfanț, da sa vad cum e sa lucrezi fara sa primesti nimic bani.

Gavril 20 feb. 12:09

Chiar vreți să-l eliberați ? Eiii asta-i prea de tot, băi! Dacă îl aeiberează îmi pierd taotă încrederea față de Judecătoria și dreptatea care se face în RM!

Dinis 20 feb. 12:08

Dupa ce Filat si amicii sai ne-a furat de aproape un miliard, cred ca nimeni nu ar putea accepta ca acesta sa scape basma curata. Daca se intimpla asta cred ca lumea se va revolta si va iesi la proteste.

Cornel 20 feb. 11:53

Le recomand judecătorilor dacă au uitat cine a fost Filat, să se uite ori de fapt să asculte celebrele convorbiri telefonice cu Shor, unde vorbea despre cum nasc femeile la Orhei fără a fi frecate, mizeria ce este .....

Dorin 20 feb. 11:51

Viața lui Filat a fost decisă atunci cînd a băgat laba în banii oamenilor și a statului, uitați de el, e istorie, a luat pe merit acești 9 ani, eu chiar aș spune că-i pre mică pedeapsă la cît de mult a trăsnit în gît acest popor

unii fură-o ţară-ntreagă și apoi e decorat 20 feb. 10:21

eliberat și decorar... cu al doilea 'Ordinul Republicii'

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load