Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova promovează exportul de produse ale industriei ușoare

20 feb. 2017,, 10:30   Economie
2157 2

Produsele fabricate de 11 companii din Moldova sînt prezentate la cea de-a 28-a Expoziție Internațională Specializată de Modă „SRM-2017. Vesna”, care se desfășoară în perioada 20-23 februarie la Moscova, în incinta Centrului Internațional de Expoziții „Expoțentr”, relatează NOI.md.

Potrivit directorului Companiei AXA, Vladimir Ianiev, care este și coorganizatorul participării întreprinderilor din Moldova la „SRM-2017. Vesna”, pe standul colectiv al întreprinderilor moldovenești, realizat în baza unui proiect original al biroului de design AXAR-design, pe o suprafață de 53 de metri pătrați sînt prezentate produsele fabricate de 11 companii producătoare din Moldova: Ionel, Premiera-Dona, Steaua Reds, Ridiager-SV, Portavita, Allert & Co, Sekana Com, Nikita Rinadi, Eostil-Art, Milabrega, Alinia-Art.

Decizia privind participarea colectivă a companiilor moldovenești la Expoziția „SRM-2017. Vesna” a fost adoptată ținînd cont de necesitatea promovării exportului de produse moldovenești din industria ușoară pe piețele străine, precum și de menținerea imaginii produselor de calitate înaltă fabricate în Moldova.

Participarea întreprinderilor autohtone producătoare de articole de îmbrăcăminte, blănuri și tricotaje la expoziția „SRM-2017.Vesna” pe standul colectiv al Moldovei a fost sprijinită și finanțată de: Proiectul de competitivitate al Republicii Moldova, cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA), MIEPO (Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova), Asociația Patronală din Industria Ușoară „APIUS” și organizată de firma chișinăuiană „AXAR” SRL, specializată în organizarea expozițiilor.

Vladimir Ianiev și-a exprimat speranța că participarea producătorilor moldoveni la Expoziția Specializată „SRM-2017. Vesna” va fi una de succes și promițătoare.

Expoziția moscovită „SRM” a devenit de-a dreptul una dintre cele mai profesionale și autoritare platforme pentru prezentarea inovațiilor și a trendurilor în industria îmbrăcămintei, încălțămintei și accesoriilor stilate. Expoziția se desfășoară anual (în februarie și septembrie) și este una dintre expozițiile specializate cu cea mai rapidă creștere care se deosebește printr-un număr mare de vizite din partea structurilor și rețelelor comerciale, precum și se bucură de o atenție sporită din partea specialiștilor.

În secțiunile tematice ale Expoziției, care demonstrează varietatea articolelor și accesoriilor de modă, vor fi prezente numeroasele companii cu renume și cele noi din întreaga lume (peste 900 de firme din 30 de țări), inclusiv pe standurile naționale ale țărilor: Germania, Italia, Franța, Turcia, Spania, Rusia, China, Polonia, România, Moldova, Indonezia, India și altele.

Prin intermediul platformei de afaceri profesionale create la Expoziția „SRM” de către organizatorii ei – renumitele companii germane „IGEDO” și ”Messe Dusseldorf GmbH” – este posibilă stabilirea unor contacte multilaterale de lucru ale producătorilor autohtoni cu partenerii din țările străine pentru o cooperare multidimensională de perspectivă.

Organizatorii expoziției „SRM-2017. Vesna” au acordat o atenție deosebită și susținere reprezentanților țării noastre, astfel încît aceștia să poată participa la celebrul forum internațional al industriei de modă.

În cadrul „SRM-2017. Vesna” vor avea loc întîlniri tematice, mese rotunde și seminare, show-uri specializate și prezentări de colecții și branduri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?