X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Parlamentul britanic va dezbate luni anularea vizitei lui Trump

20 feb. 2017,, 10:00   Externe
2510 0

Parlamentul britanic va decide luni dacă guvernul ar trebui să anuleze invitaţia adresată preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, pentru o vizită oficială de stat, informează Huffington Post.

O petiţie adresată Parlamentului care cere retragerea invitaţiei a acumulat peste 1,8 milioane de semnături duminică, depăşind cu mult cele 100.000 de semnături necesare pentru a solicita o dezbatere în Parlament.

“Nu ar trebui să fie invitat (Donald Trump - n.r.) la o vizită oficială de stat, pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth“, se arată în petiţie care evocă, de asemenea, “vulgaritatea şi misoginismul” lui Trump.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, este de acord cu petiţia şi a declarat, duminică, că Trump ar trebui să fie refuzat din cauza ordinului controversat anti-imigraţie şi decizia de a bloca refugiaţii de la intrarea în Statele Unite, relatează Associated Press.

“În aceste circumstanţe, nu ar trebui să îi întindem covorul roşu”, a spus Khan.

Găzduite de Regină, vizitele de stat în Anglia durează, de obicei, cîteva zile şi sînt pline de fast: Acestea includ o plimbare pînă la Palatul Buckingham, într-o trăsură, alături de regimente ale armatei britanice, focuri de armă şi un banchet oficial la palat, unde este sărbătorită oficial vizita.

Prim-ministrul britanic Theresa May a stîrnit controverse nu numai pentru că i-a extins invitaţia lui Trump, ci şi pentru rapiditate: aceasta l-a invitat pe Trump la doar cîteva zile de la învestirea sa în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?