X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip mulțumește României

20 feb. 2017,, 08:45   Politică
2519 10

Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit Guvernului României pentru aprobarea tragerii celei de-a doua tranșe din împrumutul pe care îl acordă Republicii Moldova.

Banii – 50 de milioane de euro, vor ajunge la sfîrșitul acestei luni.

„Prietenii la nevoie se cunosc, iar România ne-a ajutat tot timpul în momente importante”, a scrie Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

La același subiect, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniţă, a declarat pentru IPN că este convins că banii care vor ajunge la Chișinău vor fi folosiți judicios, în sectoare sociale importante. Acest împrumut reprezintă un stimulent dar şi o încurajare către autoritățile de la Chișinău să continue calea îmbunătățirii stării lucrurilor.

Tranșa a doua din împrumutul român de 150 de milioane de euro vine la 27 februarie. Guvernul României a aprobat în ședința din 16 februarie hotărîrea care să permită tragerea celor 50 de milioane de euro. Solicitarea pentru a primi cea dea doua tranșă a fost transmisă de Ministerul Finanțelor din Republica Moldova în ianuarie 2017. Prima tranșă, de 60 de milioane euro, a fost încasată de Moldova în august 2016. Creditul se acordă pe o perioadă de 5 ani, cu o rată a dobînzii de 1,5%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?