X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Apă-Canal: Nu transformați canalizarea în groapă de gunoi

18 feb. 2017,, 14:30   Societate
3365 1

Întreprinderea Municipală „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă populația să nu transforme canalizarea în gunoiște.

Conform statisticilor Întreprinderii, de cele mai multe ori cauzele care determină blocarea sistemului de canalizare reprezintă nerespectarea regulilor elementare de utilizare şi neglijenţa consumatorilor. Altfel spus, majoritatea consumatorilor percep vasul de veceu drept un coş de gunoi, notează NOI.md cu referire la un comunicat al Întreprinderii.

Pe lîngă faptul că se blochează veceul propriu-zis, în consecinţă vorbim despre blocarea sistemului de canalizare per ansamblu. Deşi de nenumărate ori, specialiştii de la „Apă-Canal Chişinău” au avertizat consumatorii să respecte normele elementare de utilizare a sistemului de canalizare, doar pe parcursul anului 2016 echipele noastre au intervenit în 4111 cazuri, cu circa 8 % mai multe decît în perioada similară a anului trecut. Deși pare greu de crezut, în timp, la nivelul sistemului de canalizare, în special pe rețelele cu diametre mari, echipele de intervenție au descoperit, aruncate, de la resturi menajere, diverse bucăți de materiale plastice și resturi de componente metalice destul de mari, pînă la triciclete uzate, anvelope și chiar obiecte sanitare.

Dar, în cele mai multe situații, sistemele de canalizare, în special la nivelul gurilor de preluare stradale sînt blocate cu diverse resturi de la materialele de construcții, de la cărămizi şi bucăți de beton, pînă la saci de ciment, pietriș sau diverse bucăți de faianță și gresie. Toate acestea împiedică scurgerea apelor și implicit sînt responsabile de nefuncționarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiții, zonele unde cetățenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar și la cea mai mică ploaie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?