X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Verificări temeinice la posturile fiscale din Moldova

18 feb. 2017,, 10:45   Economie
7694 0

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat al Moldovei a anunțat începerea verificărilor temeinice la toate posturile fiscale, pentru a inspecta funcționarea lor, transmite NOI.md.

Potrivit comunicatului Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS), aceste acțiuni sînt întreprinse în scopul prevenirii abaterilor de la legislație a organelor fiscale teritoriale. În acest scop, o echipă de control internă a IFPS se va deplasa la toate inspectoratele din țară pentru a verifica corectitudinea funcționării posturilor fiscale. În baza unui ordin intern, 10 membri ai grupului vor desfășura activitățile menționate începînd cu data de 20 februarie, curent.

Scopul acestei acțiuni de control constă în sporirea eficienței activității posturilor fiscale, instituite la contribuabilii cu risc sporit de neconformare, în verificarea modului de executare a prevederilor Regulamentului privind funcționarea posturilor fiscale, pentru a nu admite cazurile de abateri de la normele legislației în vigoare de către funcționarii responsabili de posturile fiscale și conducătorii acestora.

Acțiunile acestea vor dura timp de o lună și vor cuprinde și examinarea faptică a adreselor și subdiviziunilor contribuabililor activitatea cărora este monitorizată prin intermediul posturilor fiscale.

Totodată, grupul IFPS va desfășura acțiuni de control a dosarelor contribuabililor vizați de posturile fiscale, la sediile Inspectoratelor Fiscale de Stat teritoriale, sub aspectul respectării cerințelor legislației.

La finele verificărilor va fi întocmit un raport asupra activității efectuate. În cazul stabilirii unor încălcări sau abateri majore, persoanele responsabile vor fi trase la răspundere conform legislației în vigoare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?