X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Caii de la școala de hipism din capitală mor de foame din cauza actualului director a instituției – declarație

11 apr. 2013,, 18:16   Societate
6741 1
Foto: adevarul.ro
După ce presa a relatat ieri despre situația deplorabilă de la școala de hipism din capitală, astăzi, reprezentanții Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare susțin că caii mor de foame din cauza actualului director al instituției, Mihail Andronic, restabilit în funcție în octombrie 2012.

Potrivit viceministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Guţu, ministerul de specialitate a asigurat finanțare pentru această școală, însă problemele cu care se confruntă la moment instituția ar fi apărut din cauza managementului defectuos.

„Pe parcursul ultimelor luni, Andronic nu apărea la muncă, la instituție a fost deconectată lumina, Inspecția Muncii ne-a sesizat și informat că angajații de acolo nu-și primesc salariile”, a spus Guțu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Problemele la această școală se pare că se trag de mai demult. În anul 2005, printr-o hotărîre de guvern, Şcoala Republicană Specializată de Hipism şi Pentatlon Modern a fost reorganizată şi subordonată Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

În anul 2010, prin Ordinul fostului Ministru al Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, din 29 decembrie 2010, Mihail Andronic a fost eliberat din funcţia de director al școlii, iar ministerul de resort a anunţat concurs pentru suplinirea postului de director al Şcolii de Hipism și a desemnat un nou director. Andronic a contestat rezultatele concursului în instanţa de judecată, iar la sfîrșitul anului trecut a fost restabilit în funcție.

Guțu susține că ieri a fost creată Comisia de disciplină, care s-a deplasat la școală și a depistat neregulile din activitatea lui Andronic.

„Andronic a avut toate pîrghiile pentru efectuarea unui management calitativ a acestei instituții. Comisia de anchetă a venit cu propunerea de a sancționa persoana respectivă, inclusiv cu demiterea din funcție”, a spus Guțu.

Ieri, presa a relatat despre faptul că cei 43 de cai de la şcoala de hipism din Chişinău sînt piele și os, iar rezerva de hrană pentru animale ajunge doar pentru două săptămîni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?