Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Macron denunță atacurile informatice

18 feb. 2017,, 02:30   Externe
1932 0

Emmanuel Macron, candidat centrist pentru alegerile prezidențiale din Franța, a denunțat vineri "atacurile repetate" asupra site-ului său de campanie, care ar fi comise de hackeri dintre care "mulți vin din Ucraina", și de asemenea atacuri din partea mass-media ruse precum Sputnik și Russia Today, informează AFP.

"Alegerile nu sînt trucate, însă am fost ținta unor atacuri repetate, multiple, din partea hackerilor asupra site-ului nostru, există puternice prezumții că multe vin dinspre Ucraina", a declarat fostul ministru al economiei al Franței, fondatorul mișcării "En Marche!" la postul Radio Classique, asigurînd că a transmis "dovezi" privind aceste atacuri.

"Subliniez că mai multe site-uri, Sputnik sau Russia Today, unde sînt mulți jurnaliști francezi a căror orientare politică nu trebuie demonstrată (...), au produs atacuri (...) prin propagarea unii de zvonuri, alții de afirmații destul de defăimătoare care nu fac parte din jurnalismul de bună calitate, ci mai degrabă din cea mai proastă presă de opinie", a adăugat el.

Lunea trecută, secretarul general al "En Marche!", Richard Ferrand, a vorbit despre "sute, chiar mii de atacuri" asupra sistemelor informatice, bazelor de date și site-ul mișcării, denunțînd de asemenea "zvonuri de defăimare", răspîndite în opinia sa de Russia Today și Sputnik News.

"Mișcarea 'En Marche!' a subliniat atît aceste atacuri pe internet, cît și aceste poziționări repetate ale mass-media identificate, dar și oameni politici ale căror legături cu Rusia sînt cunoscute", a mai spus Macron, fără a preciza la ce oameni politici face referire.

Marți, purtătorul de cuvînt al "En Marche!" a acuzat direct Kremlinul. "Kremlinul și-a ales candidații, Francois Fillon și Marine Le Pen, dintr-un motiv foarte simplu: ei nu doresc o Europă puternică, ei doresc o Europă slabă și prin urmare ei îi promovează pe acești doi candidați în mass-media de stat", a afirmat acest purtător de cuvînt, Benjamin Griveaux.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?