X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție

17 feb. 2017,, 13:45   Afiș
3618 0

Pictorul Anatol Danilișin și-a vernisat propria expoziție într-o locație unde mai rar se organizează astfel de evenimente – Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Este vorba de „Luminile bucuriei” – o expoziție care încearcă să readucă în actualitate pictura, sculptura și arta decorativă, transmite NOI.md.

Expoziția însumă 38 de lucrări semnate de Anatol Danilișin. La deschidere au fost prezenți colegii de breaslă ai pictorului, compozitori, scriitori, interpreți și amatori ai creației lui.

Potrivit președintelui Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, Anatol Danilișin s-a format ca pictor în atelierele lui Igor Vieru, Andrei Sîrbu și Alexei Colîbneac. Acesta a avut 34 de expoziții personale în Moldova, a participat la expoziții în grup în Austria, Belgia, Finlanda, Franța, Germania, SUA.

Anatol Danilișin s-a născut pe 22 mai 1960 în comuna Frasin, raionul Dondușeni. În 1979 a absolvit Liceul republican de Arte Plastice „Igor Vieru”, iar în 1992 a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Arte Plastice. În 1997 a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova.

Expoziția va fi deschisă publicului larg pînă la 15 martie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?