Reforma medicinei primare, una dintre priorităţile MS

Reforma medicinei primare, una dintre priorităţile MS

Ministerul Sănătăţii vrea să reformeze medicina primară, pentru ca specialiştii să le acorde mai mult timp pacienţilor, iar oamenii să se adreseze mai des medicilor de familie.

În aşa mod, autorităţile consideră că vor putea preveni apariţia mai multor maladii în stare incipientă. Pentru a fi mai convingători, a fost lansată şi o campanie de informare.

Prin intermediul acestui spot, autorităţile vor să convingă oamenii să apeleze la medicul de familie cînd apare o problemă de sănătate.

"Nu e nevoie să apelăm la serviciile de ambulanţă atunci cînd este nevoie de o motivare să lipsim de la serviciu, sau cînd este necesar de a primi în regim de urgenţă un anumit medicament", a spus ministerul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. 

Pentru a uşura munca medicilor ca aceştia să acorde mai mult timp pacienţilor va fi implementat un sistem informaţional automatizat.

"Medicul de familie este cel care trebuie şi poate să ofere o îndrumare şi cel mai bun plan pentru a păstra sănătatea şi pentru a trata eventualele afecţiuni dacă acestea au apărut", a spus ministrul sănătăţii, Ruxanda Glavan. 

Ministerul Sănătății intenționează să reformeze și sistemul spitalicesc prin crearea spitalelor regionale, care să asigure un acces mai calitativ la serviciile medicale.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu4 comentari

Sorina Jomir 17 feb. 18:15

Apu cum? Din miliardu furat din BEM acum se va face un spital sa spele ochii la popor?

Denis 17 feb. 17:27

Poate in sfarsit vom avea sevicii medicale de calitate, avand in vedere ca reformele in acest domeniu nu sa facut deja de o perioada lunga de timp.

madalina 17 feb. 17:04

Am vazut videoul Dvs pe pagina de Facebook. Foarte frumos. Intradevar, e bine de imbunatatit relatia intre cetateni si medicii de familie

Sanea 17 feb. 16:49

La medici le este greu, dar este jignitor cand un medic nu vrea sa respecte juramantul lui Hipocrates. Atunci cand au o pauza de masa de 2 ore, atitudinea trebuie de schimbat fata de pacienti.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load