Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șeful NATO: România este un exemplu pentru ceilalți aliați

17 feb. 2017,, 21:00   Externe
4204 9

Secretarul general al NATO a dat România ca un exemplu pentru ceilalți aliați NATO prin alocarea pentru Apărare a 2% din PIB.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, afirmă, într-o declaraţie remisă presei joi, că România a devenit un exemplu pentru celelalte state NATO prin alocarea a 2% din PIB, Stoltenberg salutînd angajamentul ferm al României faţă de Alianţă atît militar, cît şi financiar.

”Felicit România pentru eforturile majore să crească bugetul Apărării la 2% din PIB în anul 2017. Într-o lume cu ameninţări complexe şi crescânde, avem nevoie atît de cheltuieli mai mari cu apărarea, cît şi de o împărţire mai echitabilă a poverii. România le furnizează pe amîndouă dînd un exemplu de urmat pentru ceilalţi aliaţi”, se arată în declaraţia lui Jens Stoltenberg.

Acesta a evocat şi întărirea flancului sud-estic al Alianţei prin găzduirea de către România a unei brigăzi multinaţionale. ”Salut călduros angajamentul solid al României faţă de NATO, atît cu efective cît şi cu finanţare”, mai spune secretarul general al NATO.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, bugetul de stat pentru anul 2017, care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, în conformitate cu angajamentul luat de România faţă de NATO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?