Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Codul electoral nu poate fi modificat în baza calculelor politice – deputat

17 feb. 2017,, 10:23   Politică
4015 4

Creșterea calității procesului electoral implică renunțarea la modificările de legislație făcute în urma unor calcule politice, susține deputatul neafiliat Anatolie Zagorodnîi, citat de NOI.md.

Zagorodnîi, care este vicepreședinte al Comisiei juridice a Parlamentului, consideră că Republica Moldova are nevoie de o legislație coerentă și stabilă în domeniul electoral, care să răspundă unor criterii de reprezentare generală, și nu unor interese politice.

„Parlamentul conștientizează necesitatea și importanța perfecționării legislației electorale și își manifestă deschiderea totală de a contribui, împreună cu actorii interesați, la elaborarea și adoptarea cadrului legal în acest sens. Creșterea calității procesului electoral implică renunțarea la modificările de legislație făcute în urma unor calcule politice și electorale pe termen scurt”, a declarat deputatul.

Fostul deputat comunist a invocat necesitatea stringentă de a institui un nou mecanism care să asigure realizarea dreptului la vot al tuturor cetățenilor de peste hotare, prin introducerea unor criterii suplimentare privind stabilirea numărului buletinelor de vot și a distribuirii lor geografice.

Totodată, Anatolie Zagorodnîi s-a pronunțat pentru instituirea unor mecanisme de sancționare a cultelor religioase care se implică în campaniile electorale. Sancțiuni mai aspre trebuie aplicate și în cazul coruperii alegătorilor, în cadrul alegerilor prezidențiale, susține deputatul. Zagorodnîi a atras atenția și asupra legislației permisive cu privire la răspunderea radiodifuzorilor în perioada campaniilor electorale. Acesta a propus suspendarea dreptului de emisie pentru întreaga campanie electorală a radiodifuzorilor care încalcă principiul echidistanței și obiectivității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?