Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Cahul a fost lansat proiectul pentru construcţia Parcului Industrial

17 feb. 2017,, 09:45   Societate
3076 1

La Cahul a fost dat startul proiectului "Dezvoltarea durabilă a Parcului Industrial Cahul ca structură de sprijinire a afacerilor de importanţă regională".

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud au relatat pentru INFOTAG că pentru început vor fi depuse eforturi pentru crearea unei infrastructuri sigure pentru angajaţii parcului. Aceasta presupune instalarea a peste 6 km de conducte de apă pe teritoriul acestuia, construcţia unei staţii de pompare a apei, precum şi construcţia unui drum de acces cu o lungime de 1,37 km.

Potrivit planului de dezvoltare regională, proiectul va fi realizat timp de 30 de luni, iar inaugurarea parcului este preconizată pentru anul 2020. Costul total al proiectului este de 20 mil. lei, care vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională. Pentru demararea lucrărilor, în anul 2017 s-au alocat 1,3 mil. lei.

INFOTAG precizează: Conform documentului unic de dezvoltare regională a regiunii de sud, pentru anul 2017 este planificată realizarea a şase proiecte cu un buget total de 36 mil. lei.

În prezent, în Moldova activează nouă parcuri industriale: la Bălţi, Edineţ, Drochia, Durleşti, Cimişlia, Chişinău, Comrat şi Străşeni. De cînd au fost deschise, în republică au fost create 1,5 mii de locuri de muncă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?