Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

UE trebuie să ţină cont de tendinţele proruse în ţările PE

17 feb. 2017,, 08:30   Politică
3657 1

Uniunea Europeană trebuie să ţină cont că în ţările Parteneriatului Estic există tendinţe proruse în creştere, consideră politicianul austriac, preşedintele International Institute for Peace (IIP), Hannes Swoboda.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un interviu al politicianului de la Vieva, el a spus că în ţările Parteneriatului Estic, în special, în Moldova, şi parţial în UE şi anume Bulgaria, tendinţele proruse devin tot mai intense.

"Ei ne încurajează să soluţionăm conflictele deschise cu Federaţia Rusă şi aceasta evident că va putea influenţa pozitiv asupra politicii Parteneriatului Estic. Presupun că, pe de o parte, în această situaţie noi putem şi trebuie să oferim ţărilor partenere siguranţă, susţinere şi sprijinul financiar necesar", a spus Hannes Swoboda. El propune Uniunii Europene "să încerce să intre într-un dialog cu Federaţia Rusă". "Aceasta poate funcţiona în cadrul OSCE, dar, de asemenea, aceasta poate proveni din America, dacă Putin şi Trump nu vor încheia o înţelegere şi nu vor "păşi" peste ţările Uniunii Europene", presupune politicianul. Potrivit lui, actualmente există anumite şanse de a urma un drum clar şi de a începe un dialog, de a trece nu în opoziţie cu Rusia, ci, posibil la cooperarea cu Uniunea Eurasiatică.

"Desigur, nu trebuie să credem că acest lucru se va întîmpla deja mîine, actualmente cel puţin trebuie să existe o perspectivă clară pe termen lung pentru ţările Parteneriatului Estic", a spus preşedintele IIP, răspunzînd la întrebarea dacă se va schimba politica UE faţă de ţările Parteneriatului Estic. INFOTAG precizează: Hannes Swoboda a fost liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European în perioada 2012-2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?