Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

72 de apartamente sociale din Soroca au intrat în posesia proprietarilor

16 feb. 2017,, 17:15   Societate
2810 0

72 de familii formate din tineri specialiști bugetari, familii cu mulți copii și persoane cu nevoi speciale din Soroca și-au primit astăzi cheile de la apartamentele sociale, informează NOI.md.

„Aceste apartamente înseamnă o șansă la o viață mai bună pentru tot atîtea familii de soroceni, inclusiv familii tinere. Trebuie să avem grijă și să investim în cetățenii țării noastre. Pe parcursul anului 2017 vom face și mai multe investiții sociale, pentru că dumneavoastră meritați”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, prezent la ceremonia festivă.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, costul proiectului din Soroca a constituit circa 2,2 milioane de euro, dintre care 65% au fost oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar alte 35% a constituit contribuția autorităților locale.

Pe parcursul ultimilor doi ani au fost construite 171 de apartamente pentru cetățenii din raioanele Călărași, Briceni, Sîngerei și Hîncești. Alte 280 de apartamente se află în lucru și se regăsesc în raioanele Nisporeni, Ialoveni și Leova. În primăvara anului curent vor demara lucrările de construcție în raioanele Fălești, Rezina și Glodeni.

Potrivit oficialilor, pînă la finele anului 2018 vor fi construite circa 700 de locuințe sociale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?