Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pericol pentru transportatorii moldoveni

16 feb. 2017,, 16:15   Economie
6382 3

Transportatorii moldoveni ar putea fi privaţi de dreptul de a realiza transportări internaţionale, din cauza unui conflict de interese în Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA).

Acest fapt a fost dezvăluit de membrii Asociaţiei, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit reprezentantei companiei "Eurotir-Trans", Corina Varvarici, calitatea de membru al Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU), deținută de Asociaţie, ar putea poate fi suspendată, din cauza situaţiei create cu alegerea noului preşedinte AITA şi obstacolele întîmpinate la intrarea acestuia în funcţie. "Conform procedurii, pe 22 iunie 2016 a avut loc Adunarea generală a membrilor AITA, în cadrul căreia a fost luată decizia cu privire la alegerea unui nou conducător, deoarece preşedintele Grigore Bernavschi a pierdut încrederea membrilor Asociaţiei. Majoritatea au votat pentru Eugen Gubciac", a spus ea.

Potrivit ei, membrii care nu au fost de acord cu această decizie au înaintat o cerere în instanţa de judecată privind anularea deciziei, ceea ce contravine procedurii. Din această cauză, Ministerul Justiţiei i-a refuzat lui Eugen Gubciac aprobarea rezultatelor adunării. Avocatul Pavel Midrigan a spus că membrii au depus cererea în două instanţe de judecată – la Judecătoria Centru şi Judecătoria Buiucani, deși instanţele nu pot să examineze astfel de cereri, deoarece aceasta intră în competenţele Ministerului Justiţiei. Chiar dacă această încălcare ar fi trecută cu vederea, cererea trebuia înaintată instanţei conform adresei juridice a Asociaţiei şi doar la o instanţă.

Membrii AITA cer organelor competente să se implice şi să stopeze fărădelegile. Ei s-au adresat către preşedintele Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip şi procurorului general, Eduard Harunjen.

AITA cuprinde 51 de membri. În total, Asociaţia reprezintă interesele a 450 de companii de transport, care posedă peste 5 mii de autocamioane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?