Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PLDM atenționează asupra unei noi tentative "de manipulare"

16 feb. 2017,, 15:01   Politică
5190 3

PLDM condamnă orice tentativă a guvernării de a modifica sistemul electoral, în contextul zvonurilor vehiculate în presă privind trecerea la sistemul de vot mixt sau uninominal, informează NOI.md.

Potrivit deputaților PLDM, prin modificarea propusă, coaliția de guvernare urmărește un singur scop, cel de a se menține la putere cu orice preț.

„Actuala guvernare și-a demonstrat, în repetate rînduri, maniera de a lua decizii importante pentru țară și popor: sub paravanul nopții, în pripă, fără consultarea obligatorie a tuturor factorilor implicați, apelînd la șiretlicuri, ocolind fariseic normele democratice și practicile europene. Așa s-a întîmplat și în cazul modificării legislației cu privire la alegerea președintelui Republicii Moldova. Acest caz a intrat deja în multiple studii cu privire la activitatea legislativă și practica constituțională modernă, drept unul «specific moldovenesc» de manipulare cu legislația”, susține deputații PLDM.

Reprezentanții formațiunii au propus organizarea unui for civic sau a unei mese rotunde a partidelor de opoziție, la care să fie elaborată și adoptată o poziție comună în problema modificării sistemului electoral.

„Astăzi nicio forță politică sănătoasă de centru-dreapta nu-și poate permite luxul să acționeze pe cont propriu. Se cer identificate modalităţile cele mai eficiente de colaborare, capabile să potenţeze rolul partidelor antioligarhice de centru-dreapta, inclusiv în problema modificării sau păstrării actualului sistem electoral”, mai spun liberal-democrații.

Menționăm că la Parlament nu a fost deocamdată înregistrat un proiect de lege cu privire la modificarea sistemului electoral, deși subiectul a stîrnit polemici în societate. Astăzi și socialiștii s-au pronunțat împotriva modificării sistemului electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?