X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nopți albe pentru taximetrişti

16 feb. 2017,, 12:45   Societate
2341 0

Razie de amploare în Capitală. 47 de taximetrişti s-au ales cu amenzi usturătoare, iar şapte dintre ei au rămas fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Şoferii au fost verificaţi în cadrul operaţiunii "Nopţi albe", desfăşurată noaptea trecută. Acţiunea a fost organizată de către Inspectoratul Naţional de Patrulare împreună cu inspectorii fiscali şi reprezentanţii Agenției Naționale Transport Auto.

În cadrul acţiunii un taximetrist a fost reţinut de către poliţişti. Şoferul era dat în căutare pentru că ar fi provocat un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. În timpul anchetei bărbatul nu s-ar fi prezentat la audieri, iar poliţiştii l-au anunţat în căutare.

"La momentul verificării a fost depistat pe baza de acces că dumnealui se află în căutare de poliţie în baza articolului 264, aliniatul 1, Codul Penal. Ceea ce înseamnă producerea accidentului rutier cu leziuni medii", a declarat Ion Severin, inspector de patrulare.

Bărbatul neagă acuzaţiile: "-Nu știu domnule. Stați oleacă să văd și eu. -Dar demult sunteți taximetrist? -Da! -Sunteți dat în căutare? -Nu, ceva au încurcat, nu știu!"

Cu amenzi s-au ales şi aceşti şoferi care au fost prinşi că activau fără Certificat de Competenţă Profesională.
"- Poliția îmi întocmește proces verbal. - Pentru ce? - Pentru că mi-a expirat Certificatul de Competență Profesională! - Și cine e vinovat? - Eu nu am observat, sunt cu un pasager. - Înainte să luați pasageri, asigurați-vă că aveți toate actele în regulă. - Bine, dar pentru ce îmi trebuie mie acest certificat? - Pentru verificarea competențelor dumneavoastră".

Iar şapte taximetrişti au rămas fără plăcuţele cu numere de înmatriculare, deoarece prestau servicii ilegale de taxi.

Autorităţile spun că vor mai organiza astfel de razii.

"Scopul acestei operaţiuni este identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care practică activitate de taxi în mod ilicit. Deci totodată scopul acestei operaţiuni mai este şi disciplinarea şi responsabilizarea conducătorilor auto în vederea încadrării activităţii acestora în cadrul legal", a precizat Sergiu Bucătaru, viceministru al Transporturilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?