Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PSRM nu va susține modificarea sistemului electoral

16 feb. 2017,, 11:50   Politică
3065 4

Fracțiunea parlamentară a PSRM se opune oricăror modificări ale sistemului electoral, a declarat astăzi liderul formațiunii Zinaida Greceanîi, citată de NOI.md.

Greceanîi a atenționat că nici societatea, și nici clasa politică din Moldova nu este pregătită pentru trecerea la sistemul electoral uninominal sau mixt. Șefa PSRM a sugerat că această modificare ar fi în interesul partidelor de la guvernare.

„Am discutat acest subiect la fracțiune. Considerăm că această modificare pentru sistemul nostru politic, pentru societate este prematură. Noi categoric nu vom susține la această etapă o asemenea inițiativă. Nici societatea nu este pregătită, și nici situația politică acum nu este favorabilă pentru asemenea schimbări. De ce de fiecare dată vor să modifice așa cum le convine lor? Nu este normal”, a explicat Zinaida Greceanîi.

Liderul PSRM a mai subliniat că formațiunea rămîne în continuare în opoziție față de actuala guvernare, avînd drept scop principal declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Zinaida Greceanîi a anunțat că în sesiunea parlamentară de primăvară-vară deputații socialiștii vor înainta mai multe proiecte de legi „orientate spre îmbunătățirea vieții cetățenilor”.

„Au fost pregătite circa 20 de proiecte de legi noi – proiectul de lege privind indexarea pensiilor de doi ori pe an cumulative cu 20 la sută. Vom insista categoric pe acest proiect lege, trebuie să oprim consecințele acelei reforme a sistemului de pensii. Vom insista pe majorarea fondului de subvenționare pentru agricultori, fermierii se află într-o situație foarte dificilă. Vom propune mai mult proiecte naționale pentru susținerea familiilor tinere. Vom înainta propuneri de reducere a costului poliței medicale. De asemenea, propunem extinderea listei medicamentelor compensate”, a punctat Greceanîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?