X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cine va administra Compania „Loteria Națională a Moldovei”

16 feb. 2017,, 10:45   Societate
4246 0

Ministerul Finanțelor al Moldovei va transmite gestiunea Companiei publice „Loteria Națională a Moldovei”, care a obținut dreptul de monopol asupra jocurilor de noroc din țară, cu excepția cazinourilor, Agenției Proprietății Publice de pe lîngă Ministerul Economiei.

Guvernul a adoptat această decizie, acceptînd transmiterea de către Ministerul Finanțelor a pachetului de 100 % de acțiuni ale SA „Loteria Națională a Moldovei” agenției nominalizate, relatează NOI.md.

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a reamintit că SA „Loteria Națională a Moldovei” a fost creată în 2011, avînd un capital statutar de 250 de mii de lei. Singurul acționar al acesteia a fost statul, în persoana Ministerului Finanțelor. Crearea acestei societăți a permis statului să execute prevederile legale privind monopolul statului în domeniul loteriilor naționale.

Totodată, potrivit ministerlui Finanțelor, Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice prevede că singurul organ abilitat cu funcția de administrare și deetatizare a proprietății publice este Agenția Proprietății Publice, subordonată Ministerului Economiei. Una dintre competențele acestei instituții este exercitarea funcțiilor proprietarului de acțiuni în companiile cu capital integral sau majoritar de stat.

În acest context s-a adoptat decizia ca în termen de 15 zile Ministerul Finanțelor să asigure transmiterea pachetului de acțiuni ale Companiei „Loteria Națională a Moldovei” Agenției Proprietății Publice.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a specificat că transmiterea acestui pachet de acțiuni nu înseamnă privatizarea SA „Loteria Națională a Moldovei”, menționînd că statul va menține monopolul în domeniul loteriilor naționale și altor jocuri de noroc în anii următori.

De menționat că la finele anului trecut a fost adoptată Legea cu privire la jocurile de noroc, potrivit căreia în țară a fost instituit monopolul de stat asupra tuturor jocurilor de noroc, cu excepția cazinourilor, prin intermediul SA „Loteria Națională a Moldovei”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?