Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Jaf spectaculos la o bancă din Berlin

16 feb. 2017,, 10:18   Externe
2665 0

O bancă dintr-un cartier mărginaș al Berlinului a fost prădată de hoți, într-un mod spectaculos, marți dimineață de mai mulți bărbați înarmați.

Bărbații, înarmați cu pistoale, mitraliere și gaze lacrimogene, au dat buzna într-o bancă din cartierul Frohnau, aflat la marginea Berlinului chiar înainte de deschiderea sucursalei. Potrivit Bild, la jaf au participat patru sau cinci bărbați ce aveau fețele acoperite.

Hoții au intrat în bancă și au atacat o femeie de 42 de ani care făcea curățenie, iar apoi au așteptat alți angajați să ajungă la muncă, atacîndu-i unul câte unul. Aceștia erau imediat legați cu cabluri pentru a nu declanșa alarma, potrivit poliției. Hoții i-au amenințat pe funcționarii băncii, ținînd armele automate îndreptate spre fețele lor. După ce toți angajații au ajuns, ei au fost puși să deschidă 100 de seife din subsolul băncii, hoții furînd tot ce conțineau acestea. Apoi aceștia au fugit cu niște mașini pe care apoi le-au abandonat sub un pod în centrul orașului și le-au dat foc.

Alte jafuri spectaculoase

Angajații băncii nu au fost răniți, cu excepția persoanei care făcea curățenie. Aceasta a fost dusă la un spital pentru îngrijiri medicale după ce a suferit răni ușoare, aflîndu-se în stare de șoc. Potrivit autorităților, banca a fost prăduită de un milion de euro.

De altfel, jafurile spectaculoase ce par desprinse din filme par să devină un obicei în capitala Germaniei. În ianuarie 2013, mai mulți hoţii au pătruns, nestingheriţi, în camera casetelor cu valori a unei alte bănci din Berlin, după ce au săpat, cu răbdare, un tunel de 30 de metri. Ei au luat tot ce au vrut şi au dispărut fără urmă, dar nu înainte de a declanşa un mic incendiu pentru a-şi şterge urmele. Poliţiştii au făcut apel la martori, în speranţa că va reuşi să-i identifice pe făptaşi. Jaful a fost descoperit dimineaţa, cînd un agent de pază al băncii a observat fumul care ieşea din camera de valori, aflată la subsol.

Un alt astfel de jaf a avut loc și în 1995, la o altă agenţie bancară din Berlin. Atunci, hoţii s-au baricadat în interior, au luat ostatici şi au cerut să li se pună la dispoziţie un elicopter. Până la urmă, poliţiştii au luat clădirea cu asalt, ca să descopere că, de fapt, răufăcătorii fugiseră de mult cu banii furaţi, printr-un tunel săpat din vreme, la subsol. Mai târziu, câţiva dintre ei au fost prinşi, dar alţii au rămas neidentificaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?