X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Dodon, despre avizul negativ al Guvernului: E un pas greșit

15 feb. 2017,, 17:17   Politică
7666 13

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vine cu o reacție după ce Guvernul a avizat negativ inițiativa președintelui de abrogare a legii privind transformarea în datorie publică a garanțiilor oferite de stat Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru creditul de urgență acordat celor trei bănci devalizate.

Șeful statului califică această acțiune drept un pas greșit, care, la rîndul său, va primi aprecierea cuvenită din partea cetățenilor țării noastre.

„Voi insista pe toate căile legale să anulăm această fărădelege în raport cu cetățenii noștri. Voi insista sa se expună și Parlamentul. Dacă va respinge – vom merge să solicităm suportul și acceptul oamenilor pentru a anula această lege rușinoasă, inclusiv prin referendum”, precizează Dodon.

Șeful statului a ținut să informeze că, în timp ce subiectul se examina la Guvern, la Președinție a avut loc o ședință cu mai mulți experți în domeniu, inclusiv persoane din conducerile anterioare ale Băncii Naționale. Ședința a avut drept scop identificarea unor noi soluții ce ar permite „evitarea trecerii pe spatele cetățenilor a rambursării miliardelor furate din sistemul financiar-bancar”.

„Exista soluții. Săptămîna viitoare voi avea întrevederi cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, unde voi expune poziția mea, dar și alternativele pentru situația creată. Reiterez: cetățenii nu trebuie să plătească niciun leu pentru fărădelegile comise de guvernare. Este un subiect de principiu și aici nu voi ceda”, a conchis președintele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?