X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pedepsele pentru încălcarea Codului audiovizualului ar putea fi înăsprite

15 feb. 2017,, 15:45   Societate
2509 2

Preşedintele Consiliului coordonator al Audiovizualului (CCA), Dinu Ciocan, i-a îndemnat pe deputaţi să înăsprească sancţiunile pentru încălcarea Codului audiovizualului.

El a făcut acest lucru miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, ştiinţă, tineret, sport şi mass-media.

Ciocan consideră că sistemul existent, în care severitatea pedepsei creşte treptat în urma încălcărilor repetate, nu este unul eficient, la fel ca şi amenda maximă în mărime de 5 mii de lei. "Ineficienţa sancţiunilor noastre a fost dovedită în cadrul recentei campanii electorale. Am pregătit cinci rapoarte cu privire la monitorizarea activităţii posturilor de televiziune în timpul campaniei electorale, în care am comunicat despre încălcările comise şi sancţiunile aplicate, dar aceasta nu a avut efecte", a spus Ciocan.

În octombrie 2016 CCA a constatat încălcări în cadrul campaniei electorale la posturile de televiziune Prime, Canal 2, Canal 3 şi Publika TV, precum şi la Jurnal TV, Accent TV şi NTV Moldova, care au avut o atitudine părtinitoare faţă de candidaţii la funcţia de preşedinte. Ulterior, pentru încălcări repetate au fost privaţi de dreptul de a difuza publicitate comercială pe parcursul a patru zile posturile de televiziune Accent TV şi NTV Moldova, iar Publika TV şi Jurnal TV – pe parcursul a trei zile. Totodată, postul Prime, care a comis o încălcare similară, nu a fost sancţionat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?