Examinarea iniţiativei de anulare a legii despre "furtul miliardului", amînată

Examinarea iniţiativei de anulare a legii despre "furtul miliardului", amînată

Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe a amînat examinarea iniţiativei preşedintelui Igor Dodon cu privire la anularea legii privind "furtul miliardului de euro".

O astfel de decizie a fost luată miercuri, în cadrul şedinţei Comisiei.

Preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a insistat asupra examinării Proiectului de lege Nr.514, propus de către preşedintele RM la 28 decembrie 2016. Ea a amintit că de la începutul sesiunii curente proiectul de lege a fost examinat în cadrul şedinţelor a patru comisii parlamentare, trei dintre care s-au expus pentru examinarea documentului în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului, iar una dintre comisii a dat aviz negativ.

„Comisia noastră este una de profil în acest caz. Indiferent de deciziile altor comisii, noi trebuie să examinăm iniţiativa legislativă a preşedintelui şi să ne expunem punctul de vedere”, a spus Greceanîi.

Preşedintele Comisiei, Ştefan Creangă, a spus că respectiva comisie ”nu poate să examineze proiectul de lege, deoarece nu există avizul Guvernului şi al Comisiei juridice a Parlamentului”. „Dacă vor fi aceste avize, poate vom examina proiectul de lege la viitoare şedinţă”, a răspuns Creangă la insistenţa socialiştilor de a include acest proiect în ordinea de zi a Comisiei.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

Dorin 15 feb. 21:20

Da care-i rostul acestei legi, dacă anularea ei pur și simplu nu ar avea nici un rezultat doarece legea nu mai poate avea nici un efect juridic ?

Sanea 15 feb. 21:16

Eu am citit ca o sa vina o delegatie de la UE sa examineze legea asta. Sunt dispus sa am incredere in acesta delegatie, dar mai bine ar fi sa se sechestreze averile celor ce au furat.

timofei 15 feb. 18:51

nici n-o sa fie aprobata, chiar daca au sa o inainteze, dar slaba nadejde... nu este pusa pe umerii cetatenilor deoarece, statul raspumpara obligatiunile care le are la BNM din banii care se recupereaza de la Platon. Filat si Shor. Ramane kroll sa vina cu ultimul raport si cu asistenta FMI banii au sa fie recuperati!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load