X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Prima imagine cu una dintre asasinele fratelui lui Kim Jong-un

15 feb. 2017,, 13:15   Externe
2490 0

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Jong Nam, în vîrstă de 45 de ani, a fost asasinat în Malaezia, luni (13 februarie).

Acesta ar fi fost atacat cu ace otrăvite de două femei, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Se crede că asasinele sînt agenți nord-coreeni.

Femeile au reușit să fugă de la locul faptei. Kim Jong-nam este fiul cel mai mare al defunctului lider nord-coreean Kim Jong-il şi a emigrat în China în 1995, trăind de atunci în China şi în Macao. El s-a născut din relaţia extraconjugală a lui Kim Jong-il cu actriţa sud-coreeană Sung Hae-rim, decedată la Moscova. Au apărut primele imagini cu una dintre presupusele criminale. Poliția din Malaezia analizează înregistrările de pe camerele de supraveghere din aeroport. Una dintre femei este o tânără cu părul scurt, îmbrăcată în alb, pe al cărui tricou scrie „LOL” - abrevierea in engleză pentru „laugh out loud”, în traducere „râzînd în hohote”/ „hohote de rîs”.

asasina kim jong nam

Kim Jong-nam s-a ascuns în Malaezia în 2014, după execuția unchiului său, Jang Song-thaek, ce a avut loc în decembrie 2013. Moartea lui Kim Jong-nam s-a produs într-o perioadă dominată de turbulențe politice în special la nivelul superior al conducerii. șeful poliției secrete nord-coreene, care era considerat mîna dreaptă a lui Kim Jong-Un, a fost destituit din funcție după ce a fost acuzat de corupție și abuz de putere, potrivit informațiilor oferite de guvernul din Coreea de Nord.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?