Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Au încercat să treacă vama cu acte falsificate

15 feb. 2017,, 12:15   Societate
2645 2

Două persoane au încercat să treacă frontiera de stat cu documente falsificate pentru mijloacele de transport, transmite NOI.md.

Primul șofer, un cetățean al Ucrainei de 32 de ani, a încercat să intre în Republica Moldova la volanul unui automobil condus în baza unei procuri falsificate. Bărbatul a fost depistat ieri, la punctul de trecere Criva. Din spusele ucraineanului, documentele pentru mașina înmatriculată în Polonia au fost perfectate prin intermediul unor persoane terțe. În cazul dat, procura a fost ridicată și urmează să fie supusă expertizei, iar mijlocul de transport – reținut pe teritoriul punctului de trecere, pînă la finalizarea cercetărilor.

Un alt caz a fost înregistrat astăzi, la punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Un tînăr de 24 de ani a încercat să iasă din țară cu un automobil înmatriculat în Bulgaria. Polițiștii de frontieră au depistat printre documentele prezentate ecusonul de revizie tehnică cu semne vădite de falsificare. Mai mult, în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că transportul nici nu a fost supus inspecției tehnice. Documentul a fost ridicat și va fi transmis spre expertiză.

În ambele cazuri angajații Poliției de Frontieră au întocmit procese verbale privind confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale false, infracțiune ce se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 32 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?