Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Oficial armata SUA: Rusia a instalat o rachetă de croazieră

15 feb. 2017,, 10:40   Externe
6008 8

Moscova a instalat o rachetă de croazieră într-o aparentă încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a declarat un oficial de rang înalt din cadrul armatei pentru CNN.

Instalarea rachetei de croazieră cu lansare la sol pare să reprezinte o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) din anul 1987, a declarat oficialul.

Informaţia a fost iniţial publicată de cotidianul The New York Times.

Un purtător de cuvînt al Departamentului de Stat american a atras atenţia cu privire la încălcările tratatului de către Rusia

"Federaţia Rusă încalcă în continuare obligaţiile prevăzute în Tratatul INF de a nu poseda, produce sau efectua zboruri de test pentru rachete de croazieră cu lansare la sol cu o rază de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, sau să posede sau să producă lansatoare pentru astfel de rachete", a spus purtătorul de cuvînt Mark Toner.

"Ne-am exprimat foarte clar îngrijorările vizazi de această încălcare a tratatului de către Rusia, de riscul pe care îl reprezintă această manevră la adresa securităţii europene şi asiatice precum şi interesul nostru ca Rusia să repecte din nou tratatul", a adăugat Toner.

Administraţia Obma a încercat să determine Rusia să remedieze această încălcare a tratatului în timp ce racheta era încă în faza de test, în anul 2014. În schimb, Rusia a desfăşurat o întreagă unitate operaţională, scrie The New York Times.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?