X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Dezbateri publice cu privire la introducerea tichetelor de masă

15 feb. 2017,, 10:30   Societate
2169 0

Autoritățile vor organiza dezbateri publice cu privire la introducerea tichetelor de masă, inițiativă criticată anterior de liderul PAS, Maia Sandu.

Președintele Legislativului, Andrian Candu, care a lansat ideea, consideră că, pe lîngă beneficiile directe pe care le vor obține cetăţenii, vor fi combătute mai ușor evaziunea fiscală și fenomenul salariilor la plic.

"Subiectul va fi dezbătut în continuare, pînă ajunge pe masa Parlamentului pentru a fi votat. Va fi dezbătut şi cu ajutorul unei expertize internaţionale. Am să fac o invitaţie şi pentru Maia Sandu, şi pentru ceilalţi care sînt de opoziţie şi consideră că acest proiect: cum au zis este umilitor pentru cetăţeni şi se face evaziune fiscală", a menţionat preşedintele parlamentului.

Andrian Candu, care este și autor al inițiativei consideră că acest sistem va aduce beneficii directe atît angajaților, cît și angajatorilor. El a precizat că acordarea tichetelor de masă este o practică răspîndită în sîntreaga lume, inclusiv în Uniunea Europeană.

"Atunci cînd dumnevoastră veţi avea o mie de lei suplimentar pe lună, datorită tichetului de masă, o să consumaţi mai mult produs alimentar.Magazinul o să vîndă mai mult. Moldova o să încaseze mai mult TVA şi accize. Noi o să avem importuri sau exporturi mai mari. Această o mie de lei vă oferă angajatorul neimpozitată. Ce e rău în asta? Este un element care crează multe alte valori economice", a declarat Andrian Candu.

Aceste servicii vor putea fi prestate doar de companiile cu un capital social de cel puţin 10 milioane de lei. La nivel mondial, peste 70 de milioane de oameni beneficiază de tichete de masă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?