X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Avioane ruse, implicate în manevre nesigure în Marea Neagră

15 feb. 2017,, 10:00   Externe
2892 1

Mai multe avioane militare ruse s-au apropiat de un distrugător al Marinei americane în Marea Neagră, pe 10 februarie, manevre considerate "nesigure și neprofesioniste", a declarat marți un oficial al SUA, citat de Reuters.

Ministerul rus al Apărării a negat existența unor astfel de incidente.

"Nu au fost incidente de niciun fel pe 10 februarie, legate de zboruri al avioanelor militare ruse în Marea Neagră, în apropierea distrugătorului Porter al Marinei SUA", au transmis agențiile de știri ruse citînd purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konașenkov.

Dar căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvînt al Comandamentului militar american în Europa, a menționat trei incidente separate în care au fost implicate aeronave ruse și distrugătorul american USS Porter.
Potrivit acestuia, un incident a implicat două avioane ruse Su-24, un altul — un avion Su-24, iar al treilea eveniment — un IL-38.

"USS Porter a interogat toate aeronavele și nu a primit niciun răspuns", a spus Hernandez. "Astfel de incidente sînt îngrijorătoare deoarece pot conduce la accident sau eroare de calcul", a adăugat acesta.

Incidentele implicînd Su-24 au fost considerate nesigure și neprofesioniste de către ofițerul aflat la comanda distrugătorului Porter din cauza vitezei lor ridicate și a joasei altitudini, în timp ce IL-38 a zburat la o altitudine neobișnuit de mică, a spus Hernandez.

Un alt oficial american, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că un Su-24 a venit la mai puțin de 200 de metri de USS Porter și la o altitudine de circa 90 de metri.

În aprilie 2016, două avioane de război ruse au simulat un atac în apropierea unui distrugător american în Marea Baltică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?