X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Discuțiile de la Astana privind Siria au fost amînate

15 feb. 2017,, 09:30   Externe
1736 0

Discuțiile privind criza siriană, implicînd Rusia, Iranul și Turcia, care urmau să înceapă miercuri, la Astana, au fost amînate cu o zi, a precizat ministerul de Externe al Kazahstanului, citat de Reuters.

Delegațiile reprezentînd guvernul sirian și grupurile rebele au ajuns deja la Astana pentru convorbiri, la care a fost invitat de asemenea emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

"Negocierile au fost amînate pentru 16 februarie din motive tehnice", a indicat un purtător de cuvînt al ministerului kazah de Externe, pentru AFP, fără a da mai multe detalii.

Discuțiile vor începe joi, la ora 06,00 GMT, conform unui comunicat al ministerului, și ar urma să să concentreze pe probleme pur militare.

Aceste noi negocieri de la Astana sînt considerate ca o prefață a reuniunii de la Geneva, din 23 februarie, sub auspiciile ONU.

În timp ce responsabilii kazahi au indicat că au invitat la Astana atît guvernul sirian, cît și grupările rebele, mai mulți opozanți prezenți la precedentele negocieri din capitala Kazahstanului au precizat pentru AFP că nu au primit invitație.

Delegația regimului de la Damasc va fi condusă de amabasadorul sirian la ONU, Bashar al-Jaafari.

Delegația de experți ruși la Astana îl are ca și conducător pe Alexander Lavrentiev, trimis special al președintelui Vladimir Putin pentru Siria.

Iranul va fi reprezentat de viceministrul Afacerilor externe, Hossein Jaberi Ansari.

Biroul emisarului ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a anunțat trimiterea unei "echipe tehnice".

Invitată ca observator, Iordania va trimite o "delegație de înalt nivel", în timp ce Washingtonul nu a luat încă o decizie, conchide AFP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?