Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Societatea civilă amenință municipalitatea cu blocarea străzii Alba-Iulia. Vezi motivul

10 apr. 2013,, 17:27   Societate
5307 0
Foto : protv.md
Lupta locatarilor de pe strada Alba-Iulia 2, 4 și 6 din sectorul Buiucani împotriva construcției cu zece nivele pe terenul de joacă pentru copii continuă. Astăzi, aceștia împreună cu cîțiva activiști au ieșit din nou la protest.

Ei susțin că autorizația de construcție este expirată și au vrut să scoată gardul de protecție care a fost instalat azi de muncitori pentru demararea lucrărilor. Pe de altă parte, reprezentanţii firmei neagă acest lucru și spun că autorizaţia este valabilă, la fel susțin și reprezentanții Primăriei.

Solicitat de NOI.md, președintele ONG-ului „Orașul meu drag”, Vitalie Voznoi, a declarat că la fața locului erau și cîțiva agenți de pază, care nu au permis protestatarilor să scoată gardul de protecție, iar din această cauză s-a iscat un conflict între protestatari și reprezentanții companiei.

„Într-un final, gardul a fost scos de muncitorii înșiși, după ce la locul cu pricina a venit deputatul neafiliat Ion Ceban și a discutat cu ei. Deocamdată, am reușit să stopăm lucrările de construcție, însă acest lucru este pe cîteva zile”, a spus Voznoi.

Totodată, el susține că societatea civilă va continua să iasă în stradă, iar mîine va înainta o scrisoare oficială primarului general Dorin Chirtoacă, prin care îi vor cere să ia măsuri. Dacă municipalitatea nu va reacționa, Voznoi susține că reprezentanții ONG-ului pe care îl administrează, locatarii blocurilor din preajma terenului unde urmează să fie ridicată clădirea respectivă și alți activiști vor bloca strada Alba-Iulia pentru transportul public.

„Vom ieși în stradă și vom închide accesul pe strada Alba-Iulia, vom permite doar circulația transportului de urgență”, a amenințat Voznoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?